Opinió

Honor fins al final

Només els errors dels rivals han donat aire al Barça

Un bar desolat, a les quatre de la tarda d'un dissabte que no sembla de futbol. Dels pocs aficionats que hi ha, algun ja marxa abans d'hora en veure la desgana amb què juguen els homes del Tata Martino en la primera part. El Barça-Getafe (2-2) de dissabte passat no va fer honor a l'homenatge a Tito Vilanova que es va viure, sentit, abans del partit: els jugadors no hi van posar l'emoció que hi havia, aquí sí, en el vídeo recordatori del mister blaugrana. El partit contra el Getafe va ser el resum, pam a pam, del que ha estat el joc del Barça dels últims mesos: un joc sense personalitat, imprevisible i mancat d'estil.

Aquest Barça ja no té idees, se li han acabat les piles, i només els errors dels seus rivals li han donat una mica d'aire fresc per tornar a aspirar al títol de lliga. El nou entrenador (Luis Enrique?) té molta feina per fer: des de trobar l'equilibri entre el que quedi de la plantilla actual i els jugadors que arribaran per cobrir les múltiples necessitats que té aquesta, fins a ser el psicòleg que ara necessita l'equip per tornar-li a fer creure que es pot convertir, de nou, en el millor equip del món. Per molt que pogués acabar guanyant la lliga! El mal joc de tot l'equip ha encobert la mala temporada de Messi, que molts del meu bar ja donen per escapat al PSG, seguint l'onada de rumors que escampa la premsa esportiva més partisana. Només el debut notable de Marc Bartra ens pot fer pensar que després d'aquesta temporada hi ha esperança, que a la Masia encara hi ha relleu possible.

Puc entendre que els jugadors estiguin veient (des de fa dies) que aquesta lliga està sent molt difícil. Però no comparteixo l'actitud que mostra l'equip davant de l'afició, que ja està farta de veure els seus ídols arrossegar-se per la gespa sense idees, sense profunditat, sense creativitat, sense cor. La professionalitat que han mostrat en els anys de glòria, no se la poden deixar qüestionar en els últims sospirs d'un projecte que ja sembla caducat. Arribaran aires nous la temporada vinent, però fins que no arribi el successor de Tata i els reforços que aportaran competitivitat i competència a l'equip, aquests jugadors encara són responsables de portar amb honor l'escut del FC Barcelona els dos últims partits que queden.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)