Opinió

El serial Messi

L'argument que el millor jugador del món ha de ser el més ben pagat ho tapa tot, però, precisament enguany, encara no ha demostrat que ho sigui

Si partim de les declaracions de Lionel Messi en què rebutjava les barbaritats que li atribuïen amb la indicació que la majoria eren falses, la curiositat recau en quines de les barbaritats, doncs, eren certes. Abans de comentar-ho remarquem la situació actual: Messi no està al seu millor nivell i passa un període baix si el comparem amb els seus moments més brillants. I sembla que aquesta discreció en el joc ha arrossegat tot l'equip a fer una temporada lluny del que s'esperava però que, en tot cas, concretament en la lliga, no ha estat pas pitjor que la dels rivals directes. Es va començar amb un improvisat nou entrenador i, sense Messi, es va aconseguir liderar la lliga. Fins a la jornada 24, assumit ja el retorn del 10, el Barça es va mantenir al primer lloc i, a la fi, va fer una davallada fins a la tercera posició. Segurament per seguir endavant en la Champions, el cansament ha afectat els seus dos rivals i ara ens trobem amb la oportunitat de guanyar la lliga. Aquesta és la pel·lícula i ara es podrien citar algunes de les incidències que no només devien afectar Messi, sinó tot l'equip. La primera, la incorporació d'una nova estrella, Neymar, fitxada a preu d'or. La segona, l'actuació d'Hisenda reclamant una quantitat estratosfèrica al jugador. Esclat de la denúncia d'un soci per demanar les quantitats exactes del fitxatge de Neymar amb escàndol mediàtic. Dimissió del president. Molèsties físiques de Messi. Amenaça de la FIFA de no poder fitxar cap jugador l'any vinent. Lesions irreversibles per a aquesta temporada de Puyol i Valdés i sovintejades de puntals de l'equip com Piqué i Alba. Amb el nou president es posa fil a la agulla per a la millora de contracte del crac. Eliminació en les semifinals de la Champions. L'entrenador deixa entreveure que potser no continuarà la temporada vinent. En l'horitzó, un mundial que no es pot deixar perdre.

Entre molts rumors, Xavi Torres en el diari Sport ens en recordava un. El de l'interès del Madrid per fitxar el crac argentí el maig de l'any passat. No hi havia cap dubte del no de Messi a la proposta. Poc després cau sobre el jugador la garrotada fiscal que ja hem enumerat. Com a mínim cal pensar si la pressió fiscal és més insistent i minuciosa aquí que a la capital espanyola i originar el dubte que, tot i que hi hagi irregularitats fiscals, potser si s'haguessin produït en una altra zona el jugador no estaria tan afectat o bé no serien tan rigoroses. També cal afegir-hi l'amargor de pensar que els molts diners que costa el jugador al Barça acabin a les butxaques del fisc, quan se suposa, precisament i com a paradoxa, que hi havia hagut l'intent o l'error d'esquivar-ne una bona xifra. Ara s'escampa el tuf que la millora de contracte no sigui, en part, per pal·liar aquesta avaria financera. L'argument que el millor jugador del món ha de ser el més ben pagat ho tapa tot, però precisament enguany encara no ha demostrat que ho sigui, una raó que es pot esgrimir per ajornar la signatura de la millora fins ho torni a ser. Si tot va bé, potser després del mundial...

Una reflexió, però, ho sobrevola tot i ens fa ser optimistes. Les ratxes i la sort van a tongades. Si ara, mentalment descavalcat de la lliga, el Barça es troba en la circumstància que la pot guanyar, és molt probable que la guanyi. Tants petits miracles com han estat els empats i les derrotes impensades dels seus rivals directes han de dur, per inèrcia, a un final favorable. I l'estímul de rescabalar-se en bona part d'una temporada sense títols potser farà que, per un parell d'hores, tots els jugadors, no ho dubtem, hi posin totes les ganes –ja ho van demostrar conta l'Elx–, i assoleixin l'encert com en els millors moments de la temporada.

Un no es pot resistir, per acabar, a manifestar molts dubtes sobre el que es comenta de la temporada vinent. Se'n va Mascherano que ha estat el puntal de la defensa aquesta temporada i es queda Piqué, molt vulnerable a les lesions tota el curs? Es més bo Ter Stegen que Keylor Navas? No parlo de Courtois perquè no m'ha agradat mai desmantellar els rivals directes, malgrat que el Bayern no hagi dubtat a fitxar Lewandowski al Borussia de Dortmund. On són els valors? Després de les finals i d'haver viscut els partits en què hi ha hagut bon joc, ara ve un dels moments més apassionants de l'any: el del mercat de fitxatges.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)