Opinió

Maneres d'acabar

Els aficionats de l'Espanyol es queixen que l'equip hagi acabat abaixant els braços

Poques vegades la confirmació de la permanència d'un club a primera divisió una jornada abans d'acabar la lliga ha deixat un regust tan agre entre els seus aficionats com la de l'Espanyol. I és que les dinàmiques en l'esport són fonamentals tant en l'estat d'ànim d'un equip com en l'afició, i en aquest cas, els blanc-i-blaus, que durant tres quartes parts de la temporada han mantingut una bona trajectòria, en la recta final de la lliga han acabat demanant l'hora i generant uns dubtes que no haurien d'haver existit.

És curiós, però estic segur que a una bona part dels socis de l'Espanyol els ha quedat el cos pitjor no havent patit durant gairebé tota la temporada però sumant només dos dels últims vint-i-un punts que si haguessin estat gairebé tot l'any en posicions de descens i al final hagués remuntat.

No és que el món vagi al revés, ni que els aficionats siguin masoquistes, però un cop més ha quedat demostrat que no és el mateix en l'ànim d'un club un final amb una trajectòria descendent que una d'ascendent, encara que els resultats al final de la temporada sigui el mateix. L'afició necessita al·licients, agafar-se a algun objectiu per creure-hi, i per això respon quan a l'equip li fa falta suport per aspirar a jugar una competició europea o per sortir del pou de la classificació.

En canvi, quedar-se en terra de ningú vuit jornades abans del final tot i complir sobradament l'objectiu marcat a començament de lliga, fa entrar la gent en un estat de depressió difícil d'assumir.

Els aficionats de l'Espanyol no es queixen que l'equip no hagi acabat lluitant per entrar a l'Europa League, es queixen que aquest hagi acabat abaixant els braços en les últimes jornades i que l'actitud no hagi estat la més adequada en molts d'aquests partits.

Situacions semblants ja havien passat en la segona volta d'altres temporades, però aquest cop ha estat molt més evident, fins al punt que els seguidors han caigut en una barreja de decepció, resignació i emprenyament difícil de pair i, sobretot, de gestionar per part del club pensant en el futur més pròxim.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)