Opinió

Recuperar Messi

El primer que haurà de fer Luis Enrique és parlar amb el geni argentí perquè es torni a il·lusionar

Que el primer equip del FC Barcelona necessita una renovació urgent i profunda és una evidència. Cal l'entrada d'aire fresc en una plantilla que aquest any ha demostrat que ha arribat al límit de les seves forces i que requereix una bona sacsejada per tornar a aspirar amb més garanties a tots els títols possibles. Que s'arribés a l'última jornada de lliga encara amb possibilitats de guanyar el títol va ser només fruit d'uns últims resultats sorprenents, gairebé miraculosos. I ni tan sols així els jugadors van saber aprofitar aquesta oportunitat divina. Ja se sap que la reestructuració de la plantilla serà important i que la xifra de baixes pot vorejar la desena i que les altes poden ser sis o set. És un bon primer pas, però també s'haurà de demanar als futbolistes més exigència i intensitat en la feina diària. Per això l'elecció d'un tècnic de caràcter fort, valent, exigent i que va de cara com Luis Enrique com a substitut de Gerardo Martino.

Ara bé, per tornar a aspirar al màxim, el primer que ha de fer l'asturià és asseure's amb Leo Messi i parlar amb ell amb tranquil·litat per preguntar-li què necessita per tornar a il·lusionar-se. Sense l'argentí endollat, motivat i en plenitud física serà molt difícil que el Barça pugui competir amb els grans clubs europeus en la Champions i amb el Real Madrid i l'Atlético en la lliga. La gent blaugrana té la sensació que aquesta temporada a Messi li ha passat alguna cosa que ha afectat el seu rendiment, però no sap exactament què. Que si els problemes amb Hisenda, que si estava enfadat amb la directiva per la seva millora contractual, que si la lesió... Segur que tot hi té a veure, però no deixa de ser sorprenent que ni tan sols amb l'oportunitat de guanyar la lliga hagi pogut aparèixer. El seu estat de forma i d'ànim és ara mateix molt baix.

Que hi ha alguna cosa que no acaba de funcionar també es fa evident amb el comunicat que ahir va publicar en una xarxa social. Com pot ser que minuts després de signar el seu nou contracte deixi una porta oberta a buscar una sortida si no rep l'estima dels barcelonistes? Quatre xiulets en l'últim partit contra l'Atlético, el dia que es va perdre la lliga, no ho oblidem, són suficient motiu per pensar que ja no el volen ni l'estimen? Tot plegat, una mica exagerat perquè no fa pas gaire va marxar a casa feliç perquè el públic havia corejat el seu nom en el partit contra l'Athletic de Bilbao tot just després de perdre la final de la copa del Rei contra el Real Madrid. Una cita en què l'argentí va estar desaparegut.

El nou projecte esportiu ha de girar al voltant de la figura de Messi. Això poca gent ho discuteix. Luis Enrique té a les seves mans la gran responsabilitat de recuperar la millor versió de l'argentí perquè si aconsegueix això serà el millor punt de partida per iniciar amb bon peu el seu projecte com a entrenador del Barça. Si Leo torna a ser feliç al terreny de joc, tot serà més fàcil i els èxits, més factibles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)