Opinió

Perfil

El nou entrenador ha de creure en el futbol de base i ha d'entendre què suposa defensar l'escut de l'Espanyol des del primer dia

L'Espanyol ha obert un període de reflexió per triar el relleu de Javier Aguirre. Com ha de ser el candidat ideal? El president, Joan Collet, diu que ha de ser una persona jove i amb il·lusió… com el Pochettino que va agafar l'equip l'any 2009. Primera acotació: Pochettino va substituir Mané, que havia rellevat en el càrrec Tintín Márquez. El president assegura que ha de ser el director esportiu, Òscar Perarnau, qui triï el tècnic per a la propera temporada. Segona acotació: Aguirre no era la primera aposta de Perarnau per redreçar el rumb de l'equip quan es va destituir Pochettino…

A banda del joc de rols tan difús en el futbol, i en especial en l'Espanyol, el perfil que ha de tenir el nou entrenador, atenint-se a les circumstàncies del club són bàsicament dues: que cregui en el futbol de base, ja que s'hi haurà de nodrir els pròxims anys, i que tingui identitat blanc-i-blava, és a dir, que entengui què suposa defensar l'escut de l'Espanyol des del primer dia. En aquest punt hi ha uns quants entrenadors que s'hi ajusten. El primer, Sergio González, tècnic del filial que ha fet una bona tasca enguany. El problema podria ser la seva curta trajectòria en el món de les banquetes. Un altre nom que compleix els requisits és Rubi, que ja va estar en el futbol formatiu de l'Espanyol i que coneix bé la lliga, ja que en la seva darrera etapa des del Barça l'ha seguit amb deteniment. També altres tècnics amb passat periquito com ara Paulo Sousa o el mateix Tintín Márquez podrien ajustar-se al perfil adequat. Ara bé, la clau és en el fet que el consell hi aposti el coll i no es repeteixi la injustícia que es va cometre amb aquest últim, que va ser acomiadat més per les pors dels directius que no pas per motius futbolístics.

Al director esportiu no només se li ha de fer cas a l'hora de decidir-se per l'entrenador, s'hi ha de compartir l'aposta, el risc i la confiança. Si no és així, quan el primer directiu comenci a tremolar, farà que la nau s'escori. És fonamental creure els professionals i aguantar amb fermesa els mals moments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)