Opinió

Osona, terra d'hoquei

Osona serà la comarca que tindrà més equips d'hoquei en la màxima competició

La temporada vinent Osona tindrà tres equips en l'OK Lliga. Per primera vegada en la història, el Club Patí Manlleu ha assolit –dues jornades abans d'acabar, en guanyar l'Areces (2-6)–, la mateixa categoria en què el Vic i el Voltregà són referents històrics. Ha tancat un any de somni, amb només l'entrebanc dels primers partits, en què les coses no van sortir gens bé. “Els tres primers partits ens van servir d'aprenentatge del que no s'havia de fer”, explicava el tècnic Tudy Nogué a El 9 TV. Al final, oli en un llum. Per la seva banda, en una temporada molt irregular per a la majoria, el Vic i el Voltregà tancaran l'any dignament, miraran de classificar-se per a posicions europees, sigui en la lliga europea o a la CERS. La primera volta del Voltregà va ser de manual: només una derrota contra el Barça.

Osona és terra d'hoquei. La temporada vinent serà la comarca amb més equips en la màxima competició i posarà de manifest com el seu teixit esportiu té, en aquest esport, un dels seus grans actius cohesionadors. No s'explicaria l'ascens del Manlleu, comentava Nogué en la mateixa entrevista, sense la implicació de l'afició. La mateixa que fa dels històrics derbis entre el Vic i el Voltregà (o el Voltregà i el Vic) el moment de més màgia de la temporada esportiva a la comarca. Aquest any vinent, que en viurem sis, l'espectacle estarà servit. A Osona, l'hoquei és senya d'identitat, forma part del relat d'una comarca que ha estat històricament exportadora de grans jugadors per tota la geografia mediterrània, des de Portugal fins a Itàlia.

Avui dia, els clubs han de viure contextos econòmicament molt preocupants. La crisi ha rebaixat substancialment els ingressos per patrocinis i el projecte formatiu de cada club ha de prendre molt més protagonisme, quan s'han de confeccionar les plantilles. Sortosament, malgrat algun contratemps, els clubs osonencs han sabut trobar recursos per donar la talla, a la vegada que aquest entorn d'incertesa econòmica constant, explicava Nogué, també fa que el Manlleu tingui més possibilitats de ser competitiu en l'OK Lliga. Tots els clubs, d'una manera o una altra, patiran per reforçar les plantilles, i Nogué ho té clar: “El Manlleu arriba per quedar-se.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)