Opinió

Una supercopa de Catalunya vacant

El Barça i el Granollers havien acordat el 13 de maig per disputar la final, però la Federació Catalana d'Handbol va optar per cancel·lar-la

El FC Barcelona pot coronar aquest cap de setmana en la final a quatre de la lliga de campions a Colònia una temporada per emmarcar per a l'handbol blaugrana i, per extensió, per a l'handbol de tot el país. El nou projecte de Xavi Pascual, amb les incorporacions estel·lars de Nikola Karabatic i Kiril Lazarov, va començar a rodar el mes d'agost amb el propòsit de lluitar per tots els títols possibles, el set de set que ja va conquerir en el seu dia el dream team de Valero Rivera, el curs 1999/2000. Com dèiem, el mes d'agost va començar la temporada amb les semifinals de la supercopa de Catalunya. Tot i la diferència enorme de potencial, el conjunt blaugrana es va traslladar a Bordils amb totes les seves figures i va participar d'una autèntica festa major per a la petita població del Gironès. Encara abans de començar la lliga Asobal, arribarien els títols de la Super Globe (mundial de clubs) i la supercopa d'Espanya. En l'altra semifinal de la supercopa de Catalunya, el Fraikin BM Granollers també va imposar la seva jerarquia a la pista de l'Esplugues. La lliga Asobal es va encetar de manera immillorable per als dos clubs de referència del país i en la sisena jornada el BM Granollers i el Barça van dirimir a la capital del Vallès Oriental un primer duel pel lideratge i sense haver cedit encara cap punt en els enfrontaments anteriors. La cita s'ho valia i el partit va aixecar molta expectació. El conjunt de Toni Garcia ja apuntava bones maneres en la que seria una de les millors temporades dels últims temps, i els de Xavi Pascual començaven a funcionar a velocitat de creuer. L'equip barceloní, amb un ritme de vertigen en la segona meitat, va complir el guió en el primer dels diversos enfrontaments que haurien de venir.

La bona arrencada dels dos clubs catalans es va anar confirmant amb el pas de les jornades i, amb bona lògica, es van tornar a retrobar en la final de la copa Asobal, que premia els millors equips en la primera meitat de la lliga. Amb el Palau Blaugrana com a escenari, que va presentar la millor entrada del curs fins aleshores, el Barça va tornar a marcar la pauta, tot i que el Granollers va oferir molta més resistència. Va ser aleshores, el mes de desembre, quan els dos clubs van acordar disputar la final de la supercopa de Catalunya el 13 de maig. Abans d'aquesta cita, els blaugrana i els blanc-i-blaus encara s'haurien de veure les cares en la segona volta de la lliga i en la final de la copa del Rei a Pamplona, que coronava un magnífic curs per al BM Granollers en l'any del seu 70è aniversari. En aquesta competició també van brillar el Bordils, que va accedir fins a la segona eliminatòria, i el FC Barcelona B, que va accedir als quarts de final deixant pel camí equips de la lliga Asobal, com el mateix Naturhouse la Rioja.

Amb aquests precedents, la final de la supercopa de Catalunya havia de ser un magnífic epíleg per a un gran curs per a l'handbol català. I parlem en passat perquè la data ja ha expirat i la final no s'ha jugat. I aquest cop, a diferència d'altres esports, no serà ni per falta de voluntat ni de compromís dels clubs implicats, que encara esperen una explicació per part de la Federació Catalana d'Handbol. Els problemes econòmics de la federació, que l'any passat va presentar un concurs de creditors, no haurien de servir d'excusa per a aquest despropòsit. El Barça, doncs, amb el permís del BM Granollers, s'haurà de conformar com a molt amb un sis de sis de títols, que no és poca cosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)