Opinió

La quarta, i no la ‘décima'

Això de sumar títols de competicions diferents és quelcom que maneguen molt bé a la caverna. Si els guardons s'acumulen, on sumem les recopes d'Europa del Barça?

Això de sumar títols de competicions diferents és quelcom que maneguen molt bé a la caverna. Si els guardons s'acumulen, on sumem les recopes d'Europa del Barça? Com que era una competició que només podia jugar el campió de copa, i era un participant per país, algú podria sumar les recopes a les Champions (com fan els merengues) i dir que el Barça té vuit orelludes.

Com que això no ho trobo lògic i tampoc crec que sigui real equiparar les copes de Fires a la UEFA o a l'Europa League, tampoc considero just sumar les copes d'Europa i les Champions. Són diferents competicions, amb diferents noms, diferents regles i normatives, i diferent trofeu. La cabalística merengària s'encaparra a fer-nos creure que tenen deu Champions, però això és tan fals com cert és que Barça i Madrid estan empatats a quatre.

No ho dic per treure mèrits als madridistes. En copes d'Europa, els blancs guanyen els culers per 6 a 0 i en recopes d'Europa el Barça guanya els madridistes per 4 a 0. Des del moment en què el format és una lligueta i no participa un equip per país, ja no parlem de la mateixa competició.

Les primeres copes d'Europa, i això
ho sap tothom, són competicions d'estar per casa. El Madrid va guanyar-les als inicis, quan hi participaven poquets equips. La majoria de nosaltres hem viscut en directe les mateixes Champions, quatre per banda, i això és el que compta. Jo, el que digui el NO-DO no m'ho he cregut mai.

Si segueixen dient que tenen deu Champions, jo sumaré les recopes i diré que en tenim vuit. Diran que m'he
begut l'enteniment i que sóc un ressentit
o un mal perdedor. No perdré el temps discutint. Portaré aquest article a la butxaca i els el deixaré llegir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció