Opinió

Paciència

L'elecció de Luis Enrique és, ara per ara, el que ha despertat més il·lusió entre els culers

Josep Maria Bartomeu va ser molt clar i contundent davant els penyistes d'Andalusia, Ceuta i Melilla. “L'equip us il·lusionarà i us omplirà d'orgull. Estem treballant des de fa mesos, i us puc assegurar que el que estem fent us il·lusionarà, i molt. La temporada que ve gaudirem.” Les paraules optimistes del president del FC Barcelona se suposa que estan fetes perquè coneix perfectament l'estat de les negociacions de totes les operacions que està duent a terme la secretaria tècnica encapçalada per Andoni Zubizarreta i que els noms que li ha ensenyat generen trempera. Per l'afició del Barça, però, aquestes afirmacions són només un acte de fe mentre esperen pacientment que aparegui en escena algun nom important que insufli energies renovades al nou projecte. De moment, l'elecció de Luis Enrique com a entrenador és, ara per ara, el que ha despertat més il·lusió entre els culers.

I per aixecar els ànims de l'afició blaugrana, molt decebuda pel trist final de la temporada amb la pèrdua de la lliga al Camp Nou contra l'Atlético de Madrid i la posterior consecució de la dècima per part del Real Madrid, l'etern rival, caldrà alguna cosa més que el que avui dia se sap de la “renovació profunda” que s'espera en l'equip. Perquè, de moment, els seguidors del Barça saben que de cara a la temporada que ve ja no hi seran ni Valdés ni Puyol i que Cesc Fàbregas possiblement farà les maletes per tornar a Anglaterra. És cert que ja s'ha fitxat Ter Stegen per a la porteria i que s'han decidit els retorns de Rafinha i Deulofeu, una molt bona notícia però que no crec que tranquil·litzi prou una massa social que no vol viure un any com aquest, sense guanyar cap títol important en l'àmbit estatal, i sense poder competir pràcticament en la Champions, la competició que realment marca el nivell i les aspiracions d'un equip.

Zubizarreta sempre ha dit que no li agrada retransmetre les negociacions pels fitxatges però és bastant sorprenent que la incorporació del central o dels centrals encara no estigui tancada quan se sap des de fa mesos que aquesta és una posició que calia reforçar tant sí com no. Marquinhos, del PSG, sona amb molta força, però no deixa de ser una aposta, i Mathieu, té possibilitats de ser el central amb més experiència. Al mig del camp, el Barça pretén invertir els diners que aconsegueixi per Cesc per intentar el fitxatge de Koke, un futbolista de qualitat i que ha fet una temporada excel·lent, però que no té l'estatus suficient perquè els barcelonistes vegin el futur esportiu amb més esperances.

El futurible que més il·lusió desperta és el Kun Agüero, però el seu fitxatge és molt i molt difícil i no serà cosa de tres dies. Així que ara mateix l'única cosa que poden fer els seguidors del Barça és tenir paciència, molta paciència, confiar en la directiva i gaudir amb el joc dels seus jugadors en el mundial del Brasil que aviat començarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.