Opinió

Dret a opinar i a decidir

La intolerància dels intolerants és el que alimenta la fricció i amaga la llibertat d'expressió

El jugador de l'Espanyol Raül Rodríguez ha expressat en les darreres hores la seva opinió sobre el dret a decidir del poble de Catalunya i ha obert un debat a les xarxes socials entre els aficionats blanc-i-blaus. Molts creuen que els futbolistes no haurien d'entrar en qüestions polítiques i d'altres lamenten directament les seves manifestacions.

El central barceloní diu que s'ha de permetre a la gent opinar i decidir el seu futur, i jo hi estic plenament d'acord. Encara més, crec que és molt sa que els esportistes es mullin i desmuntin el tòpic que els futbolistes no tenen cultura ni prenen posició davant la realitat social. Cal més Raüls Rodríguez en el món del futbol. A més, definir-se a favor del dret a decidir no és directament una posició política, sinó més aviat un raonament sobre les llibertats de les persones que col·lectivament volen deixar constància d'una voluntat.

El problema és que a l'Espanyol hi ha un grau de sensibilitat extrem en matèria política que de vegades arriba a ser irritant. Per evitar conflictes, s'aconsella no lluir banderes ni espanyoles ni catalanes a l'estadi. Cal fer un pas endavant en aquest sentit i positivitzar les ensenyes. Quin mal fa una senyera, una estelada o una bandera espanyola? Cap! La intolerància dels intolerants és el que alimenta la fricció i amaga la llibertat d'expressió.

Aplaudeixo la valentia d'un dels homes més assenyats del vestidor de l'Espanyol al fer pública la seva opinió sobre la realitat social a Catalunya, i encoratjo els esportistes a dir la seva amb el mateix to i amb arguments, pensin el que pensin. Encara més, fóra bo escenificar una conversa entre futbolistes al voltant d'aquest debat per trencar tabús. Si un sector de l'afició de l'Espanyol menysprea Raül Rodríguez per la seva presa de posició madura serà la demostració que, de vegades, els futbolistes d'elit, que en l'imaginari col·lectiu són gent poc formada i que viuen en una realitat paral·lela entre l'èxit, la fama i els diners, estan més avançats en la societat de dret que els que els critiquen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)