Opinió

Un altre mundial sense nosaltres

Un dels al·licients serà constatar si
els blaugrana recuperen
el nivell de competitivitat que han perdut aquest any

1 Torna una de les grans festes de l'esport, un dels grans xous mediàtics globals, un escenari on les emocions i l'entusiasme es disparen. Ja tenim el mundial de Brasil a tocar i nosaltres, no hi som.

2 Fer de la selecció catalana una realitat, un equip normal com el país que volem la majoria, encara és un desig. De moment, som una fàbrica de costellades de Nadal, innocentades que es repeteixen any rere any, fins que la paciència s'acabi o, tinguem confiança, ho puguem disputar tot. Mentrestant, fins que no hi siguem, els amants del futbol ens ho passarem bé veient l'espectacle mundialístic.

3 Tothom té una selecció favorita, que si el Brasil perquè és l'amfitriona, que si l'Argentina perquè ha de ser el mundial de Messi, que si Espanya perquè és l'actual campiona… Quan comenci a rodar la pilota ho veurem més clar. Tal vegada, una immensa sorpresa (una selecció africana, asiàtica o de segona fila americana o europea) aixecarà el títol i ens farà recordar aquest mundial per sempre.

4 Un dels grans al·licients serà constatar si els jugadors del Barça d'aquesta darrera temporada –Xavi, Iniesta, Cesc, Pedro, Piqué, Neymar, Messi i la resta de mundialistes– recuperen la competitivitat que han perdut aquest any o no poden assolir el màxim nivell. Aquesta serà una dada rellevant per afrontar la nova temporada amb Luis Enrique.

5 Una de les grans atraccions d'un mundial, com el que estem a punt de començar a viure és analitzar com alguns futbolistes intenten compaginar l'evolució del campionat amb el mercat de fitxatges. El traspàs de Cesc Fàbregas i el possible d'Alexis, seran abans o després de la gran cita? Zubizarreta s'esperarà a tancar els acords amb els mundialistes o les negociacions avançaran veloçment en les properes hores?

6Messi s'ho juga tot, en aquest mundial. S'hi juga ser per sempre més al pòdium de les grans estrelles, s'hi juga recuperar el lideratge internacional i la Pilota d'Or. S'hi juga més que ningú, precisament, perquè d'ell, se n'espera més que de ningú. Si l'Argentina guanya el mundial, Messi, a l'Olimp del futbol, només tindrà un rival: Pelé. Per tot plegat, la pressió i el repte per al de Rosario són espectaculars. Segurament és la competició més important de la seva trajectòria.

7 La selecció campiona, la glòria eterna per als jugadors i les primes que reben. Com no podia ser d'una altra manera, ja ha sorgit la polèmica sobre els diners que cobraran els futbolistes de la roja en cas de victòria. Vertaderament, la comparativa amb les altres seleccions és una nova fotografia de com funcionen (més aviat de com deixen de funcionar) les coses a l'Estat espanyol, on l'ètica i l'estètica fa dies que es troben a faltar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)