Opinió

La vida al jutjat

I la resta de directius què pensen de tot plegat? Tenen prou informació que el cas no els acabarà fent mal?

Ha deixat de ser un fet sorprenent que el Barça desfili pels jutjats. Des de l'època de Núñez, i excepte en el regnat de Gaspart, el Barça s'ha passat la vida als jutjats. Amb l'arribada dels més guays, tot feia pensar que el club aniria com la seda, però vet aquí que el 22 de juliol tindrem el líder d'aquells indiscutibles guapos de les eleccions del 2010, Sandro Rosell, entrant per la porta de l'Audiencia Nacional. Al cap i a la fi, com ell mateix va desitjar al seu dia, quan va esperonar el jutge perquè els cridés a declarar, un gest desconcertant entre el seu desig de transparència i la fugida que dies després va protagonitzar.

Sigui com sigui, el Barça torna a estar convocat al
jutjat, aquest cop, però, amb un desenllaç que encara avui dia desconeixem, ja que d'aquest assumpte –el cas del fitxatge de Neymar– penja l'amenaça que el procés s'endugui pel davant l'actual president, Josep Maria Bartomeu, i el vicepresident econòmic, Javier Faus. I la resta de directius què pensen de tot plegat? Tenen prou informació per saber del cert que aquest cas no els acabarà fent mal a tots pels excessos d'uns pocs?

Una junta que va començar el seu mandat clavant el ganivet fins al fons contra els anteriors gestors del Barça, als quals encara tenen contra les cordes per una acció de responsabilitat per suposada mala gestió, pot acabar ben embolicada als tribunals. D'entrada, ja s'ha quedat sense el seu líder, que va abandonar la junta de la pitjor manera, un adéu que encara no ha estat explicat amb raons que convencin els culers.

Sense el líder que havia de dur el Barça a quotes sublims, ens trobem una mica més enllà de l'equador del mandat amb un substitut que de cap manera vol abandonar el càrrec accidental que ocupa, i que garanteix que en el cas que arribés a ser imputat per l'Audiencia Nacional no dimitiria. Bé, una imputació no és altra cosa que formar part d'un procés en el qual ningú, d'entrada, et declara culpable, però com en la loteria, ja t'adjudiquen uns quants números per ser-ho.

Si finalment el soci barcelonista Jordi Cases, que amb la seva tenacitat ha dut l'actual junta als jutjats, acaba demanant la imputació de Bartomeu i Faus, l'escena blaugrana pot ser d'allò més surrealista: l'expresident fugit, l'actual i el vicepresident econòmic imputats pels tribunals per fer les coses no malament, sinó pitjor.

Ah!, pot passar que algú ens alerti que tot plegat forma part de la mà negra o conxorxa que existeix en contra del Barça, o que fins i tot el procés sobiranista comença a produir efectes col·laterals ens els seus principals actors. Que no dubtin que, en aquest darrer cas, tindran tot el nostre suport moral, però, ben mirat, serà difícil que fem costat a gent que, adonant-se que no ha fet bé les coses amb el fisc, s'ha atrevit a dir, com Bartomeu, que ho tornaria a fer de la mateixa manera.

I no només això, sinó que el que sortirà més perjudicat un cop més en aquest negoci serà el Barça, un il·lustre patidor dels seus incompetents gestors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)