Opinió

Temps de canvis

La temporada que ve hi haurà molta competència al mig del camp i això serà positiu

Des de fa moltes temporades, el mig del camp del FC Barcelona semblava inamovible. Quan tocava repassar les alineacions en els partits importants, els noms de Busquets, Xavi i Iniesta sempre apareixien. I ningú tenia cap mena de dubte que era lògic que fos així perquè aquests tres futbolistes ho han merescut pel seu joc. Els dos interiors, a més, han copat el podi en la lluita per la Pilota d'Or i han rebut un munt de reconeixements individuals per la seva extraordinària qualitat. Aquesta època, però, sembla que s'acabarà amb l'arribada de Luis Enrique. Amb el tècnic asturià ningú serà intocable i amb ell jugaran els que estiguin en millors condicions.

Per això el primer que haurà de fer quan Xavi torni de les seves vacances és parlar amb ell sobre quines intencions té de cara a la temporada que ve. Amb 34 anys i un munt de quilòmetres a les cames, el migcampista de Terrassa no pot pretendre tenir el mateix paper protagonista que ha tingut a l'equip durant les últimes temporades. Sabrà acceptar un altre rol, més secundari, qui possiblement hagi estat el millor migcampista de la història del Barça i un dels millors del món? Amb ofertes econòmiques impressionants procedents de Qatar i també dels Estats Units haurà de meditar molt seriosament si prefereix tancar la seva etapa blaugrana o continuar, sent conscient que potser en molts partits li tocarà tastar la banqueta. La decisió no és gens fàcil. En qualsevol cas, el seu llegat serà històric per al club i la seva possible marxa hauria de ser amb tots els honors.

Pel que fa a Iniesta, el seu cas és sensiblement diferent. Quan està en forma és un futbolista espectacular. Aquesta temporada, però, no ha arribat mai al màxim nivell. A l'inici perquè les rotacions de Gerardo Martino el van perjudicar i al final, com tot l'equip, perquè va arribar sense benzina al dipòsit. Per això són tan positives les incorporacions de Rakitic –avui es podria fer oficial el fitxatge–, i de Rafinha, un altre futbolista talentós format a la Masia i que té una fam per triomfar immensa. Luis Enrique coneix sobradament el seu talent i per això se'l va endur al Celta. I no ens hem d'oblidar de Sergi Roberto. Tots ells garanteixen una competència ferotge al mig del camp blaugrana que de ben segur que serà positiva per al rendiment de l'equip.

I pel que fa a Sergio Busquets, la millor notícia és que Javier Mascherano hagi decidit renovar pel Barça fins al 2018. Luis Enrique vol que l'argentí abandoni la posició de central per retornar-lo al mig centre, on haurà de competir amb Busi, que en les últimes temporades gairebé no ha tingut descans perquè Alex Song no ha funcionat.A més, el de Badia ha tingut problemes de pubàlgia que l'han perjudicat en l'aspecte físic.

Vénen temps de canvis i els galons se'ls hauran de guanyar en els entrenaments i al terreny de joc. Això serà bo per a tots.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)