Opinió

Es va fent feina

Amb els nous fitxatges,
el Barça està aconseguint rejovenir
molt
la plantilla

El FC Barcelona està sent un dels clubs més actius en els primers dies de mercat estival de fitxatges. Luis Enrique, que ja ha estat presentat oficialment, ha reemplaçat Gerardo Martino a la banqueta del Camp Nou i, de moment, ja hi ha quatre cares noves confirmades per a la temporada que ve. Es nota que la plantilla necessitava una regeneració profunda i que el club s'està movent en aquesta direcció perquè malgrat les incorporacions que ja s'han fet encara falten noms per arribar. I no pocs, precisament. Els primers a fer-ho van ser Rafinha i Deulofeu, que tornen al Barça després d'una temporada cedits al Celta de Vigo i a l'Everton, respectivament, on han adquirit una experiència que de ben segur els ajudarà que el salt al primer equip del Barça no sigui tan gran. Si es deixen la pell en els entrenaments i mostren unes ganes boges de menjar-se el món, aquella sana ambició de què parlava Luis Enrique en la seva presentació, tindran oportunitats segur. El tècnic asturià confia molt en els joves talentosos, i aquests dos, si alguna cosa tenen és qualitat i perfil Barça.

La tercera cara nova que es va confirmar va ser la del porter Ter Stegen, que ja ha trepitjat l'estadi barcelonista. És una aposta dels responsables esportius del club liderats per Andoni Zubizarreta, ja que alguns directius preferien intentar el fitxatge de Courtois. Només el temps dirà si l'arribada de l'alemany ha estat un encert. El que és evident és que si el Barça l'ha encertat té porter per a molts i molts anys. Rejovenir l'equip era una de les prioritats i tots els futbolistes que s'han incorporat i alguns dels que sonen precisament destaquen per ser joves i amb ganes de començar a tenir èxits. La quarta incorporació confirmada és la d'Ivan Rakitic, procedent del Sevilla. El croat era un futbolista pretès per molts clubs perquè estava en l'últim any de contracte i havia refusat la proposta de renovació del club andalús. El Barça ha estat més ràpid que la resta en aquesta operació i se l'endurà per una quantitat propera als 20 milions d'euros comptant el fix més els variables. I com la resta, té un gran recorregut al davant perquè té 26 anys.

Zubizarreta, acusat sovint d'immobilista, i que fins i tot en una entrevista es va haver de defensar de l'acusació de no treballar gaire, està fent feina aquest estiu. En l'aspecte en què la secretaria tècnica està mostrant prudència i tranquil·litat és en el capítol de baixes. A Luis Enrique li agradaria que quan comencin els entrenaments el 14 de juliol tots els jugadors amb què no compta ja no hi siguin, però el club no vol fer cap mala venda per precipitació. De moment, s'ha venut Cesc per 33 milions i 3 més en variables al Chelsea i s'estan escoltant ofertes per diversos jugadors. Però, i després de molts anys, sembla ser que no es vol regalar ningú. El cas d'Alexis Sánchez és un bon exemple perquè molt possiblement serà més valuós quan acabi el mundial del Brasil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)