Opinió

Futbol

En el mundial del Brasil
estem veient de tot

Els afeccionats a aquest esport seguim aquest calorós mes el mundial i també els equips que lluiten per pujar de categoria. És digne d'esment el que ha fet Chapi Ferrer al capdavant del Còrdova, pel qual va fitxar iniciada la segona volta i el va classificar per a una final a doble partit contra un històric, Las Palmas. El premi és pujar a primera! No van tenir la mateixa sort altres companys seus com ara Pitu Abelardo, al Gijón, i Sergi Barjuan, al Huelva. Després de la magnífica remuntada del Girona, que es va salvar merescudament de baixar, ara té l'oportunitat el Llagostera, que està fent una temporada senzillament excepcional, i se les haurà de veure amb el Nàstic de Tarragona. En el partit d'anada, els tarragonins van guanyar 2-1, en un ambient que feia patxoca, amb les grades farcides d'afeccionats que van veure com el seu equip remuntava un 0-1 inicial. El futbol català pot estar content, ja que la temporada que ve hi haurà almenys un altre català a segona divisió A, i en podrien ser dos si l'Hospitalet és capaç de remuntar l'1-0 contra el Leganés. Tant de bo sigui així!

En el mundial del Brasil estem veient de tot. La primera cosa que m'ha agradat és l'ús de la tecnologia en jugades aparentment senzilles. Per exemple, quan es va concedir justament el 2-0 de França a Hondures, en un xut de Benzema que es va acabar ficant en pròpia porta el porter hondureny. La pilota va entrar prou perquè les set càmeres de darrere la porteria donessin el gol com a vàlid. Un altre cas han estat els llançaments de faltes indirectes, en què normalment no es respecta la distància reglamentària. L'àrbitre marca a la gespa amb un esprai la línia on es col·loquen els jugadors de la tanca i també un cercle, on es posa la pilota en el lloc just de la falta. Això afavoreix els jugadors tècnics i, sobretot, l'espectador, que pot gaudir de la bellesa de gols fantàstics. Les jugades conflictives sempre apareixeran, són difícils de xiular, però és important aportar coses noves que ajudin a gaudir d'aquest esport. Les sorpreses estan a l'ordre del dia, com l'escandalosa derrota del campió (1-5) i el sorprenent però merescut 1-3 de Costa Rica a l'Uruguai, el contundent 3-0 de Colòmbia i els esperats gols de Neymar i Messi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)