Opinió

Canvi en positiu

El barcelonisme en general
i el soci
en concret demanen eleccions perquè
no se senten representats

He llegit que la gent suspèn els cinc mesos de gestió del president Bartomeu i del director esportiu, Andoni Zubizarreta. No em sorprèn gaire i m'agrada molt menys, però crec que caldria matisar-ho.

Fa uns mesos, ens vam trobar que Sandro Rosell va dimitir “per motius personals”, i en aquell moment va deixar el càrrec a una persona que havia participat en tot allò que tenia a veure amb l'estratègia esportiva i que potser havia estat massa actiu en aquesta faceta. Ell personalment i en contra del consell dels seus assessors va portar Tata Martino i Neymar un any abans. Rosell va posar tota la força i els diners per tal de tirar endavant el projecte del nou Camp Nou, per cert uns dies abans de dimitir va remarcar molt la importància d'aquest projecte faraònic. Un projecte que ja el president Laporta, encara que en termes diferents, va intentar dur a terme i que l'actual directiva i Rosell van torpedinar perquè era molt car i hipotecava el Barça. Ostres i ara ens trobem amb un projecte que encara que és bonic i espectacular ens costarà més del que ens havien dit i no queda clar quan i com ho farem ni qui ho pagarà (em temo que nosaltres). Tornant al vessant esportiu, ens trobem que no hem guanyat res, encara que hem tingut l'oportunitat de fer-ho fins a l'últim moment. A més, la direcció esportiva que en principi gestiona Zubizarreta no ha fet gaire cosa més que mirar el que passava i dir que estaven buscant els jugadors adequats (com els defenses que fa més de dos anys que esperem) i resulta que aquests normalment eren cars i amb 28 o 29 anys.

Si a tot l'anterior li sumem que actualment el Barça, directament o indirectament, es troba en una espiral de problemes de caire judicial per haver fet malament les coses, és normal que el barcelonisme no estigui gaire d'acord amb la gestió de Bartomeu i Zubizarreta. Els dubtes que poden crear algunes informacions, que en tot cas s'haurien de demostrar, sobre Qatar o el Brasil tampoc hi ajuden gaire. La legitimació que demana el soci té sentit, ja que encara que segons els estatuts l'actual junta estigui legitimada –això al final és la part que els dóna el dret–, la legitimació ètica i moral encara no la tenen. El barcelonisme en general i els socis en concret demanem eleccions perquè no ens sentim representats o pensem que, com a amos del club que som, nosaltres hem d'escollir el president del Barça.

Potser jo començaria reconeixent el que no s'ha fet bé i faria un canvi en positiu. Us recomano Generació Humana, una nova iniciativa pel canvi social en positiu (ser proactius i dissenyar accions per ajudar les persones fent el canvi que tots veiem tan necessari) que s'ha posat en marxa fa poc temps. Generació Humana ja està fent accions pel canvi positiu, com un concurs de fotografia social que ajudarà a crear el primer fons gràfic documental dels últims anys o un projecte perquè les persones mostrin el seu talent i puguin aconseguir feina o portar a terme els seus projectes. Senyors de la directiva, necessitem humanitzar el Barça i sobretot, les seves decisions. Fem un Barça de tots i per a tothom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)