Opinió

Tot no s'hi val

Surt a compte, doncs, tenir un jugador com aquest?

Luis Suárez ho tenia tot per convertir-se en una de les estrelles del mundial. Per talent, per instint golejador i per la fam de victòria i de superació demostrada just després d'haver estat operat del menisc encara no fa un mes. Però acabarà sent al revés i l'uruguaià serà recordat com un dels protagonistes negatius pel seu comportament al terreny de joc, pel nul fair play i per la dura sanció que li ha imposat la FIFA.

No és la primera vegada que les seves immenses qualitats futbolístiques queden eclipsades per la manca d'esportivitat amb el rival. Com a jugador de l'Ajax ja el van sancionar amb set partits per agredir un contrari i en la seva etapa al Liverpool també ha estat sancionat pel mateix motiu amb deu partits, i amb vuit, per proferir insults de caire racista cap a un altre jugador.

Cometre una infracció d'aquest tipus una vegada pot ser qüestió d'un mal dia o d'haver perdut la xaveta en un moment puntual, però quan mossegar o insultar un rival es converteix en accions reiterades no hi ha cap excusa que pugui justificar-ho. Surt a compte, doncs, tenir un jugador com aquest en un equip? S'han de prioritzar les seves facultats com a futbolista per sobre del seu comportament com a esportista? O simplement no s'haurien ni d'arribar a posar damunt d'una balança els pros i contres d'aquest jugador en vista d'un hipotètic fitxatge?

Luis Suárez continuarà marcant molts gols i continuarà destacant per la seva qualitat tècnica però ningú pot garantir que els seus comportaments antiesportius es tornin a repetir. La fam per guanyar, les ànsies per aconseguir títols i per progressar no poden tapar el mal exemple que dóna aquest jugador.

És cert que al llarg de la història hi ha hagut casos de clubs que abans d'actuar d'ofici amb un dels seus jugadors o tècnics han preferit justificar o passar per alt un insult, una escopinada, un dit a l'ull o una trepitjada a un contrari o fins i tot a un àrbitre. Però això més que un cònsol és una vergonya per a les entitats que en un moment determinat han minimitzat accions com aquestes. Els valors i el comportament en l'esport han d'estar sempre per damunt del talent i les qualitats tècniques de qualsevol esportista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.