Opinió

A queixalades

Si volen referències concretes d'un central carregat de valors, que demanin el vídeo de l'acció del portuguès amb el jugador del Getafe, per exemple. Per il·lustrar

El Barça arracona els valors que sempre defensa. Ara s'oblida de tot per fitxar un jugador de qualitat contrastada però amb antecedents que diuen molt poc a favor seu. Té instints que apareixen sovint. No són amagats. Si la samarreta de l'equip professional de futbol ja està plena de publicitat, ara volen que aquesta mateixa samarreta la llueixi algú que no s'ha mostrat al món precisament com un exemple d'esportivitat. Sanció al marge, on es poden fer totes les consideracions que es vulguin, Luis Suárez ha tornat a mostrar, ara en un aparador com és la copa del món, el seu costat més fosc. Ha tornat a caure en la temptació de clavar les dents a un adversari. I mira que havia començat bé futbolísticament fent dos gols i reivindicant-se com a gran futbolista. Fent dentetes al Brasil. L'enveja de tothom. El futbol, però, té poca memòria. O gens. I amb això juga el Barça. Si fa cara de bon noi i demana perdó, com ja ha fet, el Barça continua gestionant el seu traspàs. Suárez no ha sortit en els mitjans per una mossegada aïllada, per un mal moment. No. Sinó per tres. Els precedents fan por. A adversaris diferents i en competicions diferents. A Holanda, Anglaterra i en la copa del món al Brasil, Suárez ha deixat marca. Té un repertori ben variat. I una obsessió única. Té un problema que reclama un tractament. Ha rebut sancions contundents. En un cas el seu mateix club, el Liverpool, també el va sancionar. Bon exemple. Ara li han caigut nou partits i durant quatre mesos no li permeten cap lligam amb la seva professió. La FIFA ha actuat d'ofici, cosa que no ha fet amb penals no xiulats o targetes no ensenyades en alguns dels partits d'aquest mundial de futbol del Brasil per dir-ne un parell.

Fins que algú no ha convençut l'uruguaià Luis Suárez per demanar disculpes públicament amb el compromís de no tornar-ho a fer mai més, com els nens, el Barça formalment no s'ha mogut. Amb el perdó demanat i l'absolució de la seva víctima atorgada, el club blaugrana se sent alliberat de qualsevol mal i amb condicions de negociar la incorporació. El Barça vol passar per ser exigent i fer valer conductes correctes per anar pel mon i alhora està convençut que el desprestigi treballat a consciència pel jugador els pot abaratir el traspàs i fer-lo més assequible. A Liverpool no pensen el mateix. El que ha fet tres cops Luis Suárez l'ha perjudicat greument. Ha perdut contractes publicitaris i s'ha desprestigiat entre els seus companys, els professionals del futbol i també entre els aficionats. La seva categoria futbolística no ha desaparegut, això no s'oblida, i la seva dignitat personal s'ha vist reforçada, segons argumenta el Barça, pel fet de demanar perdó i si no tornar a caure en la temptació de clavar una altra queixalada en una lliga nova per a ell. Encara no l'ha provada.

No és fer demagògia però es veu que tot s'hi val per fer un equip que sigui competitiu i no passa res si es vol incorporar un jugador que ha tingut una errada greu però també la humilitat de reconèixer-la. Sovint hem criticat les accions antiesportives. De qui sigui. Sabem de fa temps que el Barça busca un central. Hem criticat Pepe per algunes de les seves accions en el Real Madrid. Si volen referències concretes d'un central carregat de valors, que demanin el vídeo de l'acció del portuguès amb el jugador del Getafe, per exemple. Per il·lustrar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)