Opinió

L'Espanyol, pel bon camí

Hi ha un pla que vincula realment el primer equip amb el filial, cosa que demostra que s'estan fent bé les coses

L'anunci que tres jugadors del filial faran la pretemporada amb el primer equip de l'Espanyol és la demostració que s'estan fent bé les coses.

L'aposta no per necessària deixa de ser encertada. Tots tres –Jordan, Bertrand i Duarte– han estat jugadors clau en la temporada de l'Espanyol B, i, si bé en principi només faran la pretemporada amb els grans, tindran l'oportunitat de competir amb els companys per un lloc a l'elit. Qui s'ho guanyi, segur que passarà a ser jugador de primera.

Joan Jordan és un migcampista amb excel·lent visió de joc que pot donar el plus de criteri i engranar-se amb Víctor Sánchez i David López.

Éric Bertrand i Rubén Duarte són dos defenses amb projecció que hauran de confirmar que l'Espanyol és una de les millors fàbriques de centrals.

El fet que Jordan, Bertrand i Duarte facin el salt, i també que el club ho anunciï i l'afició ho celebri, significa que hi ha un pla traçat que vincula realment el primer equip amb el filial.

A banda d'aquests jugadors, enguany també Carlos Clerc formarà part de l'equip, després de la cessió al Sabadell, i ha de ser l'any de la confirmació de Víctor Álvarez.

Més enllà de les operacions per portar jugadors contrastats, tipus Felipe Caicedo, que crec que seria un encert, cal dotar d'identitat i futur la primera plantilla per avançar en la construcció d'un bloc amb cada cop més jugadors fets a la casa. L'exemple ha de ser la generació dels Tamudo, Moisés, David García, Torrejón, Jarque, Gorka..., ajudats pels De la Peña, Luis García, Zabaleta i companyia, que varen portar l'equip fins a la final de Glasgow i l'any anterior van guanyar la copa del Rei.

Ara les condicions per provar-ho són ideals. El director esportiu, Òscar Perarnau, coneix perfectament la base i el nou entrenador, Sergio González, hi creu. L'afició vol creure-hi i les circumstàncies econòmiques ho demanen. Doncs endavant amb la promoció dels jugadors del futbol de base amb tota la determinació del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)