Opinió

El ‘déjà-vu' de cada estiu

Sembla increïble que
el Barça encara no hagi fitxat un central de garanties

Ter Stegen, Bravo, Masip, Rakitic, Rafinha, Deulofeu i, si es confirma, Luis Suárez són, de moment, les novetats per al primer equip del Barça per a la temporada vinent, a més del tècnic, Luis Enrique, i del jove Halilovic, que en principi ha de començar al Barça B. Tots m'agraden i crec que permetran fer un salt de qualitat important a la plantilla blaugrana, que tot i així continua amb el mal endèmic de justejar a la posició de central. A hores d'ara, i després de la retirada del gran Carles Puyol, en aquesta posició el Barça només compta amb Piqué i Bartra –Mascherano no és un central, com tampoc Mathieu ni Cuadrado, també pretesos pel club blaugrana–, i els dies van passant. No n'han après de les últimes temporades, en què han reciclat contínuament jugadors per al mig de la defensa i aquest ha estat un dels principals mals de l'equip? Deixant de banda els porters –ai, Valdés...–, crec que el Barça ha començat a construir la casa per la teulada.

Fa pocs dies, el president Bartomeu deia: “Tenim el nom dels centrals.” M'ho crec, però que es fitxin i que siguin de garanties, perquè de noms ja fa anys que en surten a grapats –Thiago Silva, David Luiz, Laporte, Hummels, Agger, Marquinhos...– i al final sempre ens quedem allà mateix, amb les mans buides i havent de recórrer a invents impropis d'un club com el Barça. Segur que n'arribarà algun, però no entenc que tot s'hagi de fer a última hora i a corre-cuita. No té, el Barça, prou poder de convicció per lligar algun jugador a mitjan de temporada pensant en el curs següent si és del tot necessari?

Tornant a la davantera, el trident que podrien formar Messi, Neymar i Luis Suárez m'il·lusiona, fins i tot amb l'argentí jugant de mitjapunta i incorporant Deulofeu a la banda, però qui ha aconseguit la ganga més gran és el Bayern de Munic de Pep Guardiola, que s'ha endut Robert Lewandowski, un dels millors killers del planeta futbolístic, gratis! I ja el tenia lligat al mes de gener...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)