Opinió

El repte

En el punt de mira de molts a l'hora d'observar Luis Enrique segur que hi haurà també com s'ho manega amb les estrelles

Com que Luis Enrique va ser jugador del Barça, un jugador entregat i lluitador, incansable, que va suar com ningú la samarreta, que va fer petons a l'escut del club efusivament i que va renunciar públicament al seu passat madridista, o el va oblidar amb una amnèsia contundent, té, de moment, un vot de confiança dels seguidors barcelonistes. El té abans de començar la feina. El té abans de veure jugar l'equip. I aquest suport incondicional el va tenir tot just es va anunciar que seria l'entrenador blaugrana. Per tot el que he comentat. I per més condicionants. Per la feina que va fer com a entrenador del filial blaugrana, també. I a partir d'aquí, l'exigència dependrà de com fa jugar l'equip, dels resultats i de quin rendiment treu d'una plantilla que aquesta temporada té baixes i altes molt significatives. En el punt de mira de molts a l'hora d'observar Luis Enrique segur que també hi haurà com s'ho manega amb les estrelles. Com administra els egos que té al seu voltant. Algú ja ha advertit que el vestidor blaugrana està massa farcit d'individualitats que poden provocar un desgavell considerable al vestidor i al joc blaugrana. Els jugadors saben que obligatòriament s'han de posar al servei del col·lectiu. I si no ho saben, ell segur que els ho explica. Si s'ho proposa, pot ser molt didàctic. Anar a la banqueta o a la graderia ensenya molt. Fins ara, vist de lluny i pel que expliquen, no li ha tremolat el pols en el moment de prendre decisions i de fer-se entendre. Ara ho ha de tornar a fer. Cada dia. I aquesta és la seva pretensió. La competència l'ha de saber administrar l'entrenador i també els mateixos jugadors. Tots són en el mateix projecte.

Probablement, els seguidors blaugrana estaran atents als valors que proclami i defensi Luis Enrique des de la banqueta i també en les seves manifestacions públiques. No és un personatge –i ho ha demostrat en la seva trajectòria esportiva– que estigui gaire pendent dels mitjans de comunicació. Ni que faci concessions de cara a la galeria. Res de tot això. I entre les moltes preocupacions que tindrà el tècnic blaugrana aquesta pretemporada, i que està en boca de tothom, és l'estat anímic de Leo Messi. Si durant la temporada ja va provocar molts interrogants, durant la copa del món s'han mantingut i confirmat. Que a l'argentí li passa alguna cosa és el comentari més estès. De moment, ningú no en té la resposta i probablement serà el mateix Messi qui la donarà durant aquesta temporada recuperant el seu futbol i la seva capacitat golejadora i de lideratge. És l'esperança de molts seguidors, que amb un cert pessimisme ara mateix el veuen més fora que dins. Durant la temporada ha estat trist i en boca de tothom i fa quatre dies era tot un poema veure-li la cara en rebre un trofeu que no volia, conscient que se li havia escapat el que realment somiava. Superada la derrota en la final de la copa del món, Messi té feina. I Luis Enrique, també. L'entrenador incidirà en la part física amb intensitat, amb els mundialistes i amb els altres. Amb tots. L'entrenament marca el rendiment. El talent futbolístic ja el suposa als membres del primer equip del Barça i també als que puguin aparèixer del filial. Luis Enrique treballarà i farà treballar. Sense manies. Reclama compromís. Entrenaments intensos com probablement vol que siguin els partits del seu equip. I gols. Molts gols per contribuir a l'espectacle i sense renunciar mai al que el Barça ha fet durant els últims anys que i que l'ha situat al capdavant. I amb recursos. Aquest és el seu repte. I el de l'equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)