Opinió

‘Lo Squalo dello Stretto'

Si res no canvia, el petit Enzo, ara reconegut com a Nibali, guanyarà
el Tour

Salvatore recorre els estrets carrers de Messina, a Sicília, amb el seu cotxe vell i atrotinat. Avui és diumenge i no ha d'anar a envernissar, com gairebé cada dia. El sol del matí cau a plom i el petit Enzo, assegut al seient del darrere, però traient el cap per fer-se sentir, reclama amb insistència la seva casset preferida. Giovanna, mentre busca la felicitat del vailet dins la guantera, veu de reüll com passen per davant del seu videoclub. Cada matí s'aturen aquí, però el recorregut dels diumenges és un xic més llarg. Amb les finestres abaixades, arriben assedegats a l'església. S'afanyen, no volen fer tard a missa.

L'Enzo aprofita aquell silenci respectuós per endinsar-se en els seus somnis. Tanca els ulls i emula l'ascensió de Fausto Coppi a l'Stelvio. Tanca els punys amb força i se sent com Gino Bartali al Galibier. Tampoc no ha viscut el Giro de Francesco Moser, però el reviu una i altra vegada en el seu imaginari. Visualitza gestes, moments, i recorda, de nou, la casset del cotxe. Fragments sonors del vídeo Història del ciclisme, i somriu pensant que, quan arribi a casa, s'asseurà al sofà amb son pare, Salvatore, i el veuran per enèsima vegada. Abans de deixar l'església, l'Enzo recorda a la vella Rita, íntima de la família, que ell serà ciclista professional. Ja estava decidit.

Si res no canvia, el petit Enzo, ara reconegut com a Nibali, guanyarà aquesta edició del Tour de França. Haurà anat molt més enllà dels seus somnis d'infantesa i abraçarà amb força cada èxit obtingut. Alguns diran, amb raó, que amb Froome i Contador encara en cursa tot seria diferent, però per si de cas, amb la bellesa dels Vosgues com a testimoni, el Tauró de Messina s'ha exhibit en l'ascensió a La Planche des Belles Filles. En una etapa per recordar, amb el Purito donant més del que té, el Tauró de Messina ha
volgut deixar clar que no està disposat a negociar amb els seus somnis. I si en
algun moment dubta, tornarà a mirar el vídeo de quan era petit, tornarà a pensar en Coppi, en Bartali o en Moser i recordarà que ara el protagonista és ell. Lo Squalo dello Stretto.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)