Opinió

Sandro, declarar com a imputat

Que ningú
se sorprengui si hi ha emprenyada general i ganes
que rodin
caps

Si no hi ha cap canvi, avui Sandro Rosell està citat pel jutge Pablo Ruz com a imputat per delicte fiscal i apropiació indeguda. No és la primera vegada, i sospito que tampoc serà la darrera, que un mandatari del Barça seu en un jutjat per respondre per alguna qüestió relacionada amb la gestió del club. Aprofitant l'avinentesa, el jutge també prendrà declaració com a imputat a Antoni Rossich, com a representant del Barça, pel delicte fiscal imputat al club per un presumpte frau de 9,1 milions d'euros.

Molt hem de gratar en la història dels darrers cinquanta anys per trobar una institució o empresa en què la majoria dels seus dirigents o presidents en època democràtica hagin hagut de visitar el jutjat.

La raó que durà avui Rosell i Rossich a l'Audiéncia nacional és el fitxatge de Neymar. La citació original estava prevista per a la segona setmana de juny, però l'advocat de Rosell, Ignacio Ayala, va sol·licitar el canvi al·legant que tenia un altre judici en aquella data.

Malgrat que fa setmanes que només s'ha parlat de Neymar per la seva dimensió esportiva, i malauradament per una lesió, l'embolic del seu fitxatge torna a escena en el pitjor dels escenaris: un tribunal. Al barcelonisme, de ben segur, li agradaria que tot plegat fos un malentès, malgrat que molts temen que l'enrenou tot just començarà un cop Rosell entri a l'Audiencia Nacional.

De veritat que molts a can Barça preguen perquè tot plegat no quedi en res més que un error, un problema degut a discrepàncies en la interpretació de les normes i aquestes coses que sempre es venen des de la posició de l'encausat, i que tot es liquidi amb una multa o un ensurt, un altre més. Però la cosa no sembla que pinti gens bé. D'entrada, el dany col·lateral del fitxatge de Neymar ja s'ha endut Rosell pel davant fins a empènyer-lo fora de la presidència. Com a mínim, i això és digne de subratllar, la seva permanència en el càrrec hauria assenyalat el club pel fet de tenir un president imputat. Falta veure si els danys col·laterals que es puguin afegir no acabaran imputant l'actual president, Josep Maria Bartomeu, que no sembla gaire afectat, com ha assenyalat en reiterades ocasions, per a astorament dels culers.

Si la citació de Rosell i Rossich deriva en una imputació a l'actual president blaugrana, aquest fet s'afegirà a les tensions que ja s'han produït en la junta –amb alguna dimissió i amenaces que se'n produeixin d'altres–, i al pols que manté el club amb la FIFA, que es podria incrementar amb la decisió d'anar al TAS per rebaixar el càstig a Suárez. Per tot plegat, el Barça es podria convertir en un club difícil de gestionar amb aquests mandataris.

De veritat que voldríem serenor per al projecte de Luis Enrique i pau social, però potser, si al final d'aquest procés la gent del Barça descobreix la quantitat que, lluny de ser un fitxatge barat com va presumir Rosell, ha costat el brasiler, amb diners perduts, sense declarar i amb multes per frau fiscal, que ningú se sorprengui si hi ha emprenyada general i ganes que rodin caps, concretament a la presidència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)