Opinió

La lliga de les estrelles

Saber quin dia i quina hora jugaran el Barça o l'Espanyol és una quimera

Dijous la federació espanyola de futbol sortejava el calendari de lliga de primera divisió que ha de començar el proper 23 d'agost. Just el mateix dia, la Premier League anglesa publicava ja tots els horaris dels partits de lliga des del 16 d'agost, dia en què començarà , fins al 3 de desembre. El calendari, a Anglaterra, ja estava sortejat des de meitat de juny.

Aquí, a diferència de la majoria de lligues importants d'Europa, el calendari no s'ha sabut fins un mes abans d'iniciar-se la competició. I si no hi ha cap canvi d'última hora, els horaris dels partits de la primera jornada els sabrem entre una i dues setmanes abans, anant molt de pressa. Saber quin dia i quina hora jugaran el Barça o l'Espanyol ben entrat el mes de setembre ara mateix és una quimera.

Mentrestant a segona divisió A passa tres quarts del mateix. És més, a hores d'ara hi ha un parell d'equips que encara no se sap si podran continuar a la categoria per problemes econòmics, amb la qual cosa el calendari que hi ha en aquests moments podria variar d'aquí a pocs dies.

No és el primer cop que passa això a la lliga de futbol professional. Només cal recordar el garbuix i l'embolic d'ara fa uns vint anys quan el Celta i el Sevilla van perdre la categoria en no presentar a temps uns avals per acabar sent admesos més tard, amb la qual cosa la lliga de primera va tenir vint-i-dos equips durant un parell de temporades.

La LFP i la federació s'han omplert la boca parlant de la “lliga de les estrelles” i no s'adonen, o no volen adonar-se, que una competició d'aquest tipus no es mesura només per la qualitat dels seus equips i jugadors sinó també pel seu nivell organitzatiu, i en aquest sentit, hi ha unes quantes lligues que ara mateix els passen la mà per la cara en molts aspectes.

L'exemple dels horaris n'és un de ben clar. Per més que ens diguin que són les televisions les que manen, també a Anglaterra, França o Holanda depenen d'aquests ingressos i no per això els clubs han d'esperar fins a última hora per saber a quina hora i quin dia jugaran jornada rere jornada. D'això se'n diu falta de previsió o, simplement, de poca professionalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)