Opinió

S'està treballant bé

Els jugadors han agraït l'exigència de Luis Enrique perquè saben que és el camí cap a l'èxit

No sé sap què passarà al final de la temporada, si el Barça podrà ser capaç de tornar a alçar un títol dels considerats importants o bé s'haurà de conformar amb un de menor, com en l'exercici passat, en què es va guanyar la supercopa d'Espanya, o bé quedar-se en blanc. Guanyar depèn de molts factors, també de l'atzar, encara que si es fan les coses bé la seva incidència es minimitza, com va desgranar l'exvicepresident Ferran Soriano en el seu llibre. També existeixen els rivals, que en el cas del Barça són d'una qualitat inqüestionable i s'estan reforçant a consciència, i elements externs, per exemple les lesions, que poden condicionar tota una temporada. Caldrà, per tant, esperar com es desenvolupa tot.

Ara bé, el primer que cal fer per tenir possibilitats de triomfar és treballar. I això l'equip blaugrana ho està fent. I molt. Amb Luis Enrique s'ha tornat a la cultura de l'esforç que tant es va trobar a faltar la temporada passada. “Puc perdonar-los que no guanyin, però no que no s'esforcin”, va dir Pep Guardiola en la seva primera roda de premsa, la de presentació. I l'asturià segueix la mateixa filosofia. Durant aquests dies a Saint George's Park ha fet pencar els jugadors en dobles sessions amb només una tarda de descans. Els futbolistes, però, estan agraint aquesta exigència i intensitat, perquè són els primers conscients que per tornar a guanyar necessiten estar en el millor estat de forma. Diumenge van tenir descans després de l'amistós contra el Niça, però ahir ja es van tornar a entrenar matí i tarda. Aquí res no s'atura. Els barcelonistes, en aquest sentit, poden estar tranquils. El seu equip es deixarà la pell al camp i competirà fins a l'extenuació.

L'empat en el segon amistós i el fet que la imatge en la primera part no va ser gaire bona no ha de posar nerviosos els barcelonistes. En aquest sentit, cal confiar en les paraules de Luis Enrique, més centrat en la preparació física i a inculcar les variables tàctiques amb què vol dotar l'equip que no pas amb el resultat en si d'un segon amistós que va arribar amb l'equip just de forces. A més, si el Barça s'ha de felicitar d'alguna cosa del partit de Niça és de veure com Xavi Hernández afronta aquesta temporada amb unes ganes boges de demostrar i demostrar-se que encara té molt futbol per ensenyar i que la jubilació encara queda lluny. També que dos dels fitxatges, Mathieu i Rakitic, s'han adaptat ràpidament a l'estil blaugrana. I que la competència a la porteria anirà fantàsticament bé a l'equip. Cap es considera titular i tots tres es respecten mútuament. I s'ha de tenir en compte que encara falten per arribar un parell de fitxatges per tancar una gran plantilla.

Els indicis de l'equip són prometedors. Si la pilota acaba entrant ja és un altre tema. Però en un equip que tindrà Messi, Neymar i Luis Suárez al davant és gairebé impossible que ara mateix no es respiri un optimisme moderat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)