Opinió

Qui va matar Pantani?

La mare de Pantani fa deu anys que recull proves i indicis que demostrarien que
el ciclista va ser assassinat

Aquest és un cas per al comissari Salvo Montalbano, sorgit de la ment més clarivident de la novel·la negra italiana, o sigui Andrea Camilleri. Els suïcidis o morts per sobredosis de personatges famosos, de fet, mai s'acaben d'aclarir al cent per cent. Ahir, precisament, la premsa anglosaxona encara posava en dubte la versió oficial sobre la mort per sobredosis de Jim Morrison. La cantant Marianne Faithfull manté que es va tractar d'un assassinat. La família de Pantani fa anys que intenta demostrar que algun grup mafiós, potser la Camorra (i no diré res més per no acabar com Roberto Saviano), va liquidar el ciclista per raons probablement relacionades amb el consum i el comerç de drogues o per qüestions més obscures.

La versió de la família, que és la més interessant per als amants de les teories conspiratives, és la que ha tornat a la primera línia informativa després que la fiscalia hagi reobert el cas. El que hauria passat aquell 14 de febrer del 2004 és que un grup de persones, entre dues i tres, haurien entrat a l'habitació de l'hotel on s'allotjava Pantani –que aquell any ja tenia problemes amb les drogues–i l'hauria forçat amb violència a prendre 20 grams de cocaïna diluïts en aigua, fet que li hauria provocat la mort. En què basen aquesta versió? Primer de tot en les setze ferides al coll, la cara i el canell que hi havia al cos del ciclista quan se li va fer l'autòpsia. Els primers investigadors van dir, en canvi, que Pantani es va agredir tot sol durant la fase de deliri després del consum de cocaïna.

Però hi ha més proves i les ha recollit amb paciència i tossuderia la mare de Marco, Tonina, durant deu anys. Els periodistes italians també van de bòlit per treure'n l'entrellat, ja que Pantani no és un esportiva qualsevol, és una icona. Hi ha testimonis, per exemple, que van declarar en un primer moment sobre l'afer i després simplement s'han esfumat del mapa. A l'habitació de l'hotel hi havia un parell de jaquetes que no eren de Pantani i mai s'ha sabut a qui pertanyien. Però s'ha de ser molt talòs, hi afegeixo jo, per cometre un magnicidi i deixar-te la roba a l'escenari del crim! També s'ha sabut que el ciclista va trucar un parell de cops a la recepció per dir que hi havia gent que l'estava molestant. Però, per què no avisava directament els carabineri? Encara és més estrany que algú esborrés posteriorment 125 minuts de la gravació que va fer la policia de l'habitació on es va trobar el ciclista. L'última persona que presumptament va veure Pantani amb vida va ser Oliver Laghi, el treballador de l'hotel que li va portar el sopar –una truita de pernil i formatge– la nit del 13 de febrer. En la seva declaració va assegurar que va veure bé de salut Pantani i que fins i tot el ciclista li va demanar que portés els seus fills l'endemà perquè els signaria un autògraf.

Els que llegim novel·la negra sabem que el principal sospitós d'un crim és aquell que en treu més profit. I qui en trauria profit de matar Pantani de mala manera? Hi aniré pensant i vosaltres també, és clar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)