Opinió

Beneïda competència

Els nous centrals Mathieu i Vermaelen i Bartra han de fer que Piqué torni a la seva millor versió

Gerard Piqué va ser un dels jugadors a qui va tocar comparèixer en roda de premsa en l'estada que l'equip va fer a Saint George's Park, a Anglaterra. Aquell dia, el defensa del Barça va sorprendre per la seva extraordinària sinceritat en admetre que no estava ni entre els tres millors centrals del món i que per jugar en aquesta posició al Barça aquesta era una de les principals condicions. No seré jo qui el desmenteixi, perquè coincideixo plenament que ocupar l'eix defensiu en un equip com el blaugrana no és gens senzill i que s'han de tenir unes qualitats especials. Bona prova d'això és la dificultat que ha tingut la direcció esportiva del club per reforçar aquesta zona. I avui dia, encara hi ha crítiques per l'elecció dels fitxatges.

Piqué també va mostrar voluntat per recuperar el seu màxim nivell i es va mostrar convençut que Luis Enrique era la persona idònia perquè aquest repte fos realitzable. De moment, però, sembla que el defensa català no vagi pel millor camí. En els partits amistosos que ha jugat l'equip, encara se l'ha vist massa lluny de l'estat de forma dels seus primers dos anys al Barça, en què era una peça fonamental i pràcticament insubstituïble del formidable equip de Pep Guardiola, i la brometa de la bomba fètida en el vol cap a Hèlsinki no fa res més que alimentar la sensació que, malgrat les bones intencions mostrades en aquella roda de premsa a Saint George's Park, Piqué encara no ha fet el canvi definitiu d'actitud que fa un parell d'anys que se li reclama des de les altes instàncies del club.

La millor notícia, però, és que amb l'arribada de Mathieu i Vermaelen, ara lesionat, i la presència de Bartra, que cada dia juga millor, l'equip ja s'ha dotat amb prou jugadors a la demarcació de central per fer-li competència. Luis Enrique va assegurar després de la golejada contra el Hèlsinki que volia unalluita ferotge” entre els seus futbolistes per aconseguir un lloc en l'equip titular i no hi ha millor manera que aquesta per fer reaccionar Piqué perquè s'adoni que encara li queda feina per fer per recuperar la seva millor versió. I jo no tinc cap dubte que si aconsegueix tornar a ser aquell central dels seus dos primers anys no hi haurà ningú que el mogui de l'onze. Ni tan sols li podran fer ombra.

El FC Barcelona té una gran confiança que el gran Piqué és totalment recuperable. La prova és que se'l va renovar fins a l'any 2019 a final del mes de maig i que tant el president, Josep Maria Bartomeu, com el director esportiu, Andoni Zubizarreta, el van assenyalar com un dels puntals del nou projecte esportiu de Luis Enrique. “És molt important que la consolidació de Gerard Piqué com el millor central del món la visqui a Barcelona”, va dir Bartomeu. Gerard Piqué, que avui dia no es veu ni entre els tres millors, té una gran responsabilitat al davant. Esperem pel bé de l'equip i pel seu propi bé que se'n surti.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció