Opinió

Molta feina a fer

Ningú no pot negar que Cruyff veu el futbol com ningú. I fer-li un cas relatiu. Com a tot en el futbol. Aprens que no hi ha una veritat absoluta

El Barça i el Real Madrid han incorporat perfils futbolístics ben diferents per reforçar les seves plantilles. Qui no corre, vola. Com cada estiu, i aquest una mica més després d'una copa del món de futbol que ha servit d'aparador per a alguns. El Real Madrid ha fet retocs i s'ha gastat un bon grapat de diners amb tres futbolistes que han destacat en aquesta competició. No els cal cap director esportiu per decidir el que han decidit. Un porter, Navas; un migcampista, Kroos, i un mitjapunta, James. Tres jugadors del bo i millor del que ens ha ensenyat aquest mundial. El mercat continua obert i ja veurem com queda finalment l'equip blanc per afrontar aquesta nova temporada, però ara mateix presenta una candidatura ferma a tots els títols de la temporada. Ja en té un. Els blaugrana, en canvi, han fet el mateix i una mica més per arrodonir un equip al servei d'un nou entrenador i han incorporat nous futbolistes a totes les línies sense obsessionar-se amb el lluïment en el mundial, però gastant també molts diners.

És significatiu el que adverteix l'exentrenador blaugrana Johan Cruyff respecte al fet que el Real Madrid incorpora jugadors que toquen la pilota, que és el que feia el Barça fa un temps, i dóna elements per a la reflexió. Ningú no pot negar que Cruyff veu el futbol com ningú. Sovint deixa anar algun estirabot amb què queda ben descansat, però sempre és aconsellable llegir i interpretar el que diu i el que vol dir. I fer-li un cas relatiu. Com a tot en el futbol. Aprens que no hi ha una veritat absoluta. Ni cal. Ara per ara, sí que se sap que té molta més feina a fer el Barça, ja que li cal reconstruir un equip amb els conceptes que aportarà el nou entrenador i les noves incorporacions, que no pas el Real Madrid amb els fitxatges que ha fet.

El Real Madrid s'ha reforçat bé. El Barça ha de treballar el col·lectiu. Definitivament, s'han incorporat dos centrals que fa temps que es buscaven. No se sap, però, si eren aquests els que realment es buscaven. El Barça ha tancat així aquest apartat que ha servit per criticar reiteradament la planificació esportiva dels últims temps. Formalment, l'equip ja està ben servit de centrals. Ara cal esperar el rendiment que en treu l'entrenador i el que ofereixen els jugadors que han arribat i els que ja hi eren. Serà interessant veure durant la temporada l'evolució en aquesta demarcació que té obert permanentment un racó per a la polèmica. Renovació total, en canvi, a la porteria, amb tres porters per tapar la sortida de Valdés. Mai com aquesta temporada s'ha viscut un ball de porters arreu d'Europa, i especialment en la lliga espanyola. La marxa de Valdés del Barça ha fet moure un grapat d'equips i ara per ara l'exblaugrana no té equip i es recupera de la lesió de lligaments. L'arribada de Rakitic al Barça és per donar aire i toc al mig del camp. Pels gols les mirades es fixen en Luis Suárez, vist que Messi viu últimament lluny de la porteria. Un cop resolta la seva sanció per un comportament antiesportiu manifest, s'espera que sigui la capacitat golejadora demostrada al començament de la competició del mundial i durant la seva trajectòria esportiva la seva gran aportació a l'equip. La coincidència de Neymar, Messi i Luis Suárez en un mateix equip, genera dubtes a Cruyff si no treballen tots tres pel col·lectiu. L'holandès confia en la feina de Luis Enrique. El veu engrescat per recuperar Messi, i aquest és un dels grans objectius del Barça d'aquesta temporada; adequar conceptes futbolístics per rendibilitzar les característiques d'aquests jugadors. Hi ha molta feina a fer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)