Opinió

El fenomen Luik

Les germanes Leila, Liina i Liky Luik integren l'equip estonià de marató

Fa temps que protagonitzen anuncis, campanyes de publicitat, programes de televisió i reportatges en la premsa. S'han convertit en tot un fenomen al seu país i són un dels principals punts d'interès d'Estònia en l'europeu d'atletisme de Zuric que ha començat aquesta setmana. Les germanes Leila, Liina i Liky Luik integren l'equip estonià de marató femenina que és a punt de fer història. Per primer cop en els 42 quilòmetres, tres bessones prendran part en competició oficial.

Aquesta peculiaritat, afegida al seu potencial a la pista, les ha portat a ser un símbol esportiu al país bàltic. La seva popularitat està molt per sobre dels seus registres atlètics, encara tendres. Però això no els ha impedit ser un focus d'atracció arreu d'Estònia. Sense anar més lluny, la marca que les patrocina, conscient d'aquest potencial, en treu tot el suc possible i les tres bessones s'han convertit en una icona mediàtica de primer nivell.

El seu gran somni i objectiu és classificar-se per als Jocs de Rio. I per aconseguir-ho, han deixat ben clar que faran el que calgui. Ja sigui delegar el centre de dansa que regeixen a Tatru, on exercien com a coreògrafes professionals, o emigrar a Iten, a Kenya, a la meca de la marató, per entrenar-se amb els millors fondistes africans. Fruit d'aquesta experiència, han obert un blog, Trio to Rio, on expliquen les experiències i aventures que les han de portar a ser les primeres bessones que participen en la marató olímpica.

De cara a l'europeu, no parteixen entre les favorites. Els seus registres –Leila és qui hi arriba amb la millor marca, amb 2 hores 37 minuts i 11 segons–, encara estan lluny de les millors. Hi ha qui defensa que corren amb l'avantatge que els confereix competir en família, però de moment no sembla que aquest fet pugui acostar-les al podi. Per això, afronten l'europeu com un pas més per ser a Rio. De moment, ja compten amb el suport d'un país que s'ha bolcat a fer-los costat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)