Opinió

El circ continua de gira

La LFP ha decidit que aquest estiu el seu espectacle estrella tingui la segona divisió A i el Múrcia com a grans protagonistes

Investigacions per compra de partits i corrupció, horaris intempestius, calendaris fets sobre la marxa, lentitud en l'aplicació de la tecnologia, vagues de jugadors, denúncies, deutes milionaris dels clubs, diferència abismal entre els equips capdavanters i la resta a primera divisió... Són handicaps que s'han anat acumulant en el futbol espanyol els darrers anys i que, lluny de desaparèixer, cada temporada apareixen noves vergonyes. És el circ de baix pressupost de la Lliga de Futbol Professional, que aquest estiu ha decidit que el seu espectacle estrella tingui la segona divisió A i el Múrcia com a grans protagonistes.

Descendit administrativament a segona B per la LFP a causa dels deutes –12 milions d'euros només a Hisenda–, el club murcià encara té esperances de mantenir-se en la categoria de plata després que un jutjat mercantil hagi acceptat suspendre cautelarment el descens dels pimentoneros. La sentència de readmetre el Múrcia ha causat un bon maldecap a l'organisme presidit per Javier Tebas, ara que, per fi, semblava que havia decidit actuar amb mà dura pel que fa al control econòmic dels clubs després de molts episodis en què la LFP s'emplenava molt la boca i acabava de braços plegats. El fet és que, en espera de nous esdeveniments en el cas del Múrcia i de saber si finalment la segona A tindrà 22 equips, 23 –el Mirandés, dinovè el curs passat, ha estat repescat i tot indica que no hi haurà marxa enrere, encara que tornar-lo a 2a B seria el més lògic si finalment obliguen a inscriure el Múrcia– o, fins i tot, 24 –el Madrid B, vintè la temporada passada, ja està empenyent per recuperar la categoria–, de moment ja s'ha ajornat l'inici de lliga, que estava previst per al cap de setmana vinent, amb tot el que això comporta.

Per una banda, hi ha tots els diners que s'han fet perdre als mitjans de comunicació, aficionats o clubs que han hagut de cancel·lar les seves reserves i desplaçaments per culpa de la mala gestió de tots plegats (falta veure si la LFP es farà càrrec d'alguna d'aquestes despeses). Llavors hi ha la difícil situació que han de viure els equips i jugadors implicats en la trama, que a hores d'ara encara no saben el seu futur –la diferència entre jugar a segona A o a segona B és abismal– i que en algun cas pot suposar la desaparició de l'entitat o, pel que fa als futbolistes, fer un pas enrere fatídic en les seves respectives carreres. Per acabar-ho d'adobar, hi ha un detall que encara podria agreujar l'escàndol. Imaginin per un moment que s'acaba confeccionant una lliga de 23 equips –quan aprofitaran alguna d'aquestes pífies per reduir la competició a 20 equips i fer un favor a tothom?–, amb el Múrcia inclòs. En aquest cas el club pimentonero nomes tindria la cautelar, i això vol dir que a mitja temporada es podria donar el cas que una nova sentència certifiqués el descens del Múrcia a segona B, i sant tornem-hi.

Amb totes aquestes calamitats que s'estan succeint a mitjan agost, com volen que el futbol espanyol no sigui la riota de mig món i que cada vegada hi hagi més professionals que decideixen fer les maletes a la recerca de més estabilitat i, sobretot, més seriositat? Acabi com acabi el serial, s'hauran lluït una altra vegada. El circ de la LFP continua de gira.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)