Opinió

Renovacions necessàries

Que Sergio, Víctor i Kiko encara no estiguin renovats és la notícia negativa de l'estiu

La temporada és a punt de començar i l'Espanyol no ha tancat cap de les tres renovacions fonamentals per iniciar el curs amb calma i no haver de mirar de reüll el mercat. Que Sergio García, Víctor Sánchez i Kiko Casilla no estiguin lligats és la notícia negativa d'un estiu amb feeling entre els seguidors i el projecte.

Tots tres són part de la columna vertebral de l'equip i convindria resoldre el seu futur abans de començar la temporada. Entrar en el darrer any de contracte és massa arriscat. Si no s'ha arribat a un acord en gairebé un any de converses, probablement serà més complicat a quatre mesos de poder negociar com a agent lliure amb qualsevol altre club. És clar que, si fos per l'Espanyol, les renovacions ja estarien enllestides. També sembla evident que tots tres voldrien ampliar el seu vincle. La clau, com sempre, és trobar l'equilibri entre el que el club pot pagar i la cotització que els jugadors tenen en el mercat. Però arribar a l'última setmana de pretemporada amb les tres renovacions pendents, és delicat i simptomàtic d'un tarannà negociador poc executiu que no permet veure l'Espanyol com un club ambiciós.

Ja sé que la situació econòmica és alguna cosa més que precària, però l'experiència dels darrers anys fa pensar que potser caldria variar l'estratègia de deixar anar o vendre els millors i començar a construir un equip fort amb aquells jugadors que han demostrat sobradament qualitat i compromís. El concepte identitat que llueix el club enguany i que sembla el nexe emocional necessari amb l'afició també depèn de fidelitzar un equip i no anar reconstruint el bloc cada un o dos anys.

Celebrar el fitxatge de Caicedo abans de lligar el futur dels capitans de l'equip fa pensar que l'àrea econòmica del club torna a escanyar la parcel·la esportiva, i aquest no és un bon presagi...

Tant de bo el duel entre José Luis Morlanes i Òscar Perarnau es decanti cap al vessant esportiu i que tots tres, Kiko, Víctor i Sergio, liderin uns quants anys més un equip que sense haver començat la temporada ja ha aconseguit enganxar la gent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)