Opinió

La força del discurs

La fermesa i el discurs ple de confiança de Luis Enrique donarà molta tranquil·litat als escèptics

Luis Enrique transmet una sensació de seguretat que és d'agrair per tots aquells que, avui, encara veuen amb escepticisme les possibilitats d'èxit del nou Barça, que aquest cap de setmana debutarà en la lliga contra l'Elx al Camp Nou. Les males sensacions amb què l'equip va acabar la temporada passada i les poques anàlisis que es poden fer de la majoria de partits de la pretemporada per la falta de molts efectius importants fan que a hores d'ara bona part de l'afició blaugrana tingui certs dubtes sobre com respondrà el grup en una temporada extremadament exigent i amb l'etern rival, el Real Madrid, molt ben reforçat i que ja va demostrar contra el Sevilla en la supercopa d'Europa que va per tots els títols.

No sé si la fermesa i la confiança que transmet el seu discurs convertirà els descreguts en creguts i els pessimistes –al Barça n'hi molts– en optimistes, però, si més no, podria servir per mitigar el grau de tots ells. Que no és poc. Perquè, desenganyem-nos, el soci del Barça encara pateix per algunes incògnites que l'intranquil·litzen. Possiblement, i la més important, és com respondrà Leo Messi aquesta temporada després d'un any complicat malgrat que va acabar la temporada marcant 41 gols, que es diu aviat. I 28 en la lliga, una xifra que ja voldria signar Luis Suárez, per exemple, en el seu debut en la competició espanyola. També hi havia dubtes sobre com encaixaria l'argentí l'exigència en la feina de Luis Enrique i fins ara la sintonia és més que positiva. Almenys això és el que es desprèn de les paraules elogioses del tècnic asturià, al·lucinat encara del nivell de Messi en els entrenaments. I pel que fa al presumible canvi de posició, (al darrere dels puntes) diumenge ja va avisar que no pensava retallar-li la seva llibertat al camp. “Llegeix les situacions de joc amb tanta facilitat que no li tancarem cap possibilitat que ell vegi al terreny de joc”, va afirmar. També preocupa molts barcelonistes el fet de no poder comptar amb Luis Suárez durant dos mesos més. El golejador uruguaià es perdrà onze partits entre lliga (8) i Champions (3), però això no treu la son a l'entrenador del Barça, que no està gens preocupat perquè confia en les alternatives que hi ha a la plantilla i en les perles del filial.

L'altre gran dubte que es palpava en l'ambient era si aquests jugadors serien capaços de tornar a posar-se la granota de feina després de la lleugeresa en el treball diari durant l'any amb Gerardo Martino, un fet que els mateixos jugadors van admetre encara que ho camuflessin com a denúncia. Doncs bé, sembla que s'han tornat a posar les piles si fem cas de Luis Enrique. “Estic molt content per la il·lusió i l'ambició amb què s'entrenen. Això em fa ser optimista. Han estat entrenaments molt intensos i més durs del que m'esperava per la capacitat de sacrifici que han tingut.” Si és així, el soci del Barça pot estar tranquil. Aquest any fa pinta que serà apassionant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció