Opinió

Irregularitats administratives

Cada cop que Bartomeu fa de president, el club tremola: per com escomet i, després, pel que difon

Bartomeu, abril del 2014: “La Masia no es toca [...]” “Tenim evidències sòlides que algú està intentant fer mal al Barça. Estem investigant a fons i no pararem en la persecució de les persones que hi ha al darrere [...]” “Des de fa temps s'està intentant fer mal al Barça [...]” “Hem de dir prou. S'està atacant l'essència del club i ens trobaran amb tota la nostra força [...]” “Tot el que es diu és fals.”

Bartomeu, 24 d'agost del 2014: “Hem comès algunes irregularitats administratives en el passat [...]” “Érem conscients que el comitè d'apel·lació de la FIFA podia ratificar la sanció i és el que volíem, perquè teníem clar que recorreríem al TAS [...]” “La sanció és massa gran comparada amb l'error administratiu comès.”

Vam estar a punt de caure en el parany de creure en una suposada mà negra que semblava que movia els fils perquè la FIFA sancionés el Barça, i diumenge després del Barça-Elx el president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, va reconèixer per primer cop en públic que el club català havia comès errors administratius en tot aquest embolic, concretament “irregularitats administratives”.

El Barça estarà dos períodes sense fitxar, que és com privar d'aire algú, i ara surt Bartomeu deixant caure que sí, que el club ha comès errors, després que, igual que el president dimitit, Sandro Rosell, que va aixecar la veu en públic i va amenaçar tot aquell que s'atrevís a desafiar el club blaugrana. No sé com definirà el soci el que ja és sense amagar-ho un nou descrèdit de l'entitat per les mogudes que s'orquestren des de la directiva, però el mot ridícul crec que s'hi escau força bé. Van entrar el 2010 donant lliçons a tothom, fins i tot de com fer una campanya electoral: no parlant de quasi res i no dient la veritat en coses importants a la massa social. I, des que han trepitjant les oficines d'Arístides Maillol, no han parat de ficar la pota dia rere dia.

Ens van empènyer a arrenglerar-nos al costat d'ells quan els fonaments de la Masia poc menys que semblaven tocats per un míssil en la primera sanció que va sentenciar la FIFA contra el Barça. És clar, vam descobrir que no es tocava la Masia, sinó que se sancionava una entitat que, coneixent que s'havien canviat les normes, va decidir saltar-se-les, com qui pensa que les lleis no van amb ell. I, és clar, va passar allò de la pancarta al Camp Nou i la befa històrica que va haver de patir el club per culpa de força indocumentats.

Ara surt el president dient que ja s'esperaven la ratificació de la sanció quan, tot just el dia que es va saber, un directiu, Manual Arroyo, va assenyalar a RAC1la “sorpresa” per la decisió de la FIFA. L'embolic allà dins deu ser descomunal i, mentrestant, el Barça patint, com feia anys que no agonitzava el club, per la seva imatge internacional, força castigada.

Diumenge van ser “irregularitats administratives” i abans el “manual del bon negociador”. Un dia són 57 milions d'euros per Neymar, i quan els enganxen en fals es descobreix que la xifra puja a quasi 90. Cada cop que Bartomeu fa de president, el club tremola: per com escomet i, després, pel que difon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)