Opinió

El filial per excel·lència

El Barça B, amb Eusebio, es regenera amb èxit any rere any i ajuda el primer equip

Després de les dues primeres jornades de lliga ha quedat demostrat que Luis Enrique no està de punyetes i que confia en la gent jove del filial de can Barça. Que Munir –també ajudat per les baixes– s'ha guanyat durant la pretemporada tenir la seva oportunitat amb el primer equip? Doncs cap a l'onze titular. Que el Barça està encallat contra el Vila-real i necessita un home d'àrea? El tècnic asturià fa entrar Sandro i soluciona el partit. Munir i Sandro són dues apostes que de moment han sortit a la perfecció al Barça –a més del bon rendiment, tots dos han debutat amb gol–, però ben segur que no seran les últimes aquest curs, ja que altres jugadors del filial, com ara Adama, Halilovic o Samper estan cridats a participar amb el primer equip al llarg de la temporada. Luis Enrique és un tècnic de club, que treballa amb el planter i no li fa por fer jugar les perles blaugrana per molt joves que siguin.

El Barça B és un equip que s'ha de regenerar any rere any, amb la formació com a objectiu prioritari però sense descuidar la competitivitat per no perdre una categoria molt difícil d'assolir com és la segona A. No ha de ser fàcil gestionar tants canvis de jugadors cada estiu, ni tampoc l'extrema joventut que presenta sempre el filial blaugrana –enguany la mitjana d'edat no arriba ni als vint anys–, ni la incertesa de no saber quants jugadors se't quedarà Luis Enrique per reforçar el primer equip, però sembla que Eusebio Sacristán, que ha encetat la quarta temporada al capdavant de l'equip, ha trobat la fórmula idònia. Sense anar gaire lluny, el Barça B va acabar el curs passat en tercera posició, una fita de gran valor si es té en compte el mal inici de temporada dels d'Eusebio. Aquesta temporada el del Barça serà l'únic equip filial de la categoria de plata, després que el Madrid B –també molt jove el curs passat i amb un inici de lliga nefast– no reaccionés a temps i acabés baixant a segona B.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)