Opinió

El desencís cíclic truca a la porta

Pel seguidor ‘periquito' sempre hi ha una bona excusa per fer visible la decepció

El pessimisme cíclic i retòric ha tornat a entrar amb força a l'entorn blanc-i-blau. El seguidor periquito no sap viure amb un mínim de felicitat. Sempre hi ha una excusa per a la decepció i la crítica negativa. Tot just acaba de començar la temporada i els franctiradors ja tenen preparat el seu objectiu. El reguitzell de motius per a la desafecció ha estat profitós en aquest inici de curs. El projecte de Sergio González trontolla per totes bandes, amb un punt de sis. La seva joventut ara es veu com un llast per la seva inexperiència. L'anàlisi en aquests dos partits ja està consensuada: defensa tova, l'equip no té un esquema de joc definit, ningú té capacitat per fer transicions ofensives i, per adobar-ho, el crac de l'estiu, Felipe Caicedo, només ha disputat 45 minuts i continua lesionat sense data de retorn. La coctelera del pessimisme també s'ha trobat amb un aliat inesperat: els moviments dins del consell d'administració. Un clàssic atemporal dins de l'Espanyol que es va retroalimentant des de fa dècades. Tampoc cal oblidar l'ingent i descomunal deute de 140 milions d'euros que arrossega l'entitat. Encara no s'ha acabat l'estiu i tenim un equip sense entrenador i que no té plantilla i una institució sense múscul econòmic que va a la deriva. Un panorama terrorífic per a molta gent, que pot anar in crescendo fins acabar amb el descens a segona. Una situació que estan pronosticant els nostradamus apocalíptics en les darreres dues dècades.

Motius per al desencís, sempre se'n trobaran, i encara més en el club blanc-i-blau, acostumat a viure a contracorrent. Prefereixo il·lusionar-me amb l'orgull de tenir un tècnic jove i que va créixer com a persona al planter. Un tècnic que sabrà transmetre el sentiment de pertinença a uns colors i que sabrà veure el talent que hi ha a les categories inferiors. Un tècnic que en lloc de buscar excuses planteja solucions. Un tècnic que arrisca en els seus plantejaments per fer més atractiu el futbol de l'equip i engrescar la gent. Un tècnic que necessita un xic de paciència i no tants dubtes inicials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)