Opinió

Estrasburg

Jeannie Longo ha demandat l'Estat francès al Tribunal Europeu dels Drets Humans

Seguir des de la distància el ciclisme de primer nivell és relativament fàcil, avui en dia. De l'hora del Barça, avui, fins l'hora de la poma. No hi ha més temps a la televisió. I encara en sobra, perquè el desenllaç, que és el que més interessa, se sol produir en l'últim moment. És com el bàsquet, explicava fa uns dies a una persona que em va interrompre en l'últim quilòmetre –sabia que vindria, just en aquell moment– però sense temps morts. I què fas, en vertical i amb un paper i bolígraf a punt de captar el que pugui trencar la migdiada dels afortunats que el seu calendari laboral els permet estar en aquells moments en horitzontal? Consumir. Consumir i processar informació. I és, en un d'aquests cops de cap que a partir d'avui tindré la possibilitat de fer, ara que s'acaba, que vaig anar a petar a un mite. Un substantiu gastat però que, en una esportista de 55 anys amb tretze títols mundials, potser té justificació. Potser. Jeannie Longo. El seu palmarès és fàcil de trobar, i hi destaca que entre el seu primer títol estatal (ruta) i l'últim (contrarellotge) han passat 32 anys. Té, també, el positiu per efedrina quan encara jugàvem al carrer (1987). Va ser sancionada un mes. Amb dues llicenciatures i un doctorat (esport), el 2011 va ser investigada per les autoritats franceses. Es va saltar, tres cops en 18 mesos, les normes de localització. El seu marit –el que la va introduir en el ciclisme, quan ja acumulava títols en esquí–, aquell any, va ser imputat per haver comprat EPO. Es veu que la dona no ho sabia, un altre cas. Longo va presentar recurs i les autoritats van determinar que un dels tres incompliments no van ser culpa d'ella.

El dia de la Farrapona va presentar una demanda contra l'Estat francès, al Tribunal Europeu dels Drets Humans. La norma, suposaria una intrusió injustificada a la vida privada i familiar. I el veredicte d'Estrasburg s'espera pel 2015. Compte amb el canvi de norma. Perquè, les normes es poden canviar, no?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)