Opinió

Un demòcrata amb problemes

Molts des de Madrid ja diuen a Piqué que ha de deixar la selecció espanyola. Estan segurs que ja no ho ha fet?

1 Llegeixo la reacció furibunda, maleducada, feixista i, en alguns casos, denunciable de gent (grans anònims) al tuit penjat per Gerard Piqué mostrant-se a la manifestació de la Diada amb el seu fill, Milan, i penso que no hi ha res a fer, que molts no entenen res i que demanar votar és un drama. Sabia en Gerard el risc que corria penjant aquestes fotografies a la xarxa? Resposta: clarament, sí.

2 Com és que, en general, a la premsa d'aquí no s'ha valorat el simbolisme que representa que, per fi, esportistes de primer nivell com ara Piqué, Xavi Hernández o Aleix Espargaró hagin decidit expressar (malgrat el risc que corren) el seu suport i comportar-se, com em deia ahir el president Artur Mas, com a ciutadans lliures? Quants anys feia que reclamàvem algun esportista d'elit que es mullés a favor del procés? Per cert, brillants les respostes que Espargaró feia a qui l'insultava a l'Instagram.

3 Sabíeu que Shakira es va quedar a casa perquè està ja avançada en el seu embaràs i en Gerard va anar amb els seus pares i germà a la manifestació? Les fotografies, per cert, les va fer el seu pare, en Joan.

4És evident que les imatges més simbòliques de la manifestació de dijous són les fetes en alçada. Però no veieu que un dels grans impactes internacionals, com ja es pot comprovar a la xarxa i en diaris sud-americans i britànics per exemple, és la de Gerard Piqué (no ho oblidéssim: parella de Shakira) en una manifestació independentista?

5 Molts des de Madrid (i alguns periodistes assenyats) ja diuen a Piqué que ha de deixar la selecció espanyola. Estan segurs que ja no ho ha fet?

6 Serà el partit d'aquesta tarda el més independentista de tots els que ha disputat (Madrid al marge) el Barça? Pel rival (l'Athletic de Bilbao), per la proximitat amb la Diada i per defensar els seus futbolistes Piqué i Xavi de les ferotges crítiques rebudes?

7 M'assabento que el joc FIFA 2015 portarà incorporat als partits que es juguin al Camp Nou els crits d'independència habituals del minut 17 amb 14 segons en els partits que juga el Barça al seu estadi. Es això hiperrealisme, màrqueting o, simplement, no posar-se les mans al cap, ignorar les realitat i fer les coses com són?

8 Algú em pot explicar què va fer Juan Antonio Orenga el dia dels quarts de final del mundial de bàsquet contra França? Tàcticament, té alguna explicació? No ho dic amb ironia: es trobava bé? Al marge del partit de certs jugadors, que és impossible d'entendre.

9 Recordeu que dilluns comença a la Ciutat de la Justícia el judici de l'acció de responsabilitat contra l'última junta de Joan Laporta. Heus ací el barcelonisme: un president fugit, mut mirant-se des de la llunyania una de les seves grans obres (carregar-se i humiliar una junta del club que representava). No val la pena recordar l'assemblea en què Sandro Rosell va aixecar una cartolina blanca volent aparèixer en públic com un president imparcial quan ha estat l'instigador de tot?

10 Carlo Ancelotti: “L'Atlético de Madrid no és un equip violent: això no és un joc per a senyoretes.” Declaracions del segle XXI?

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.