Opinió

Massa soroll

Sembla que hi ha qui alimenta els dubtes envers la capacitat de l'equip

El repte esportiu de l'Espanyol aquesta temporada necessita sobretot confiança, i és precisament el que s'està posant en qüestió quan des del president, Joan Collet, fins a un dels nous a arribar, Anaitz Arbilla, apareixen públicament per demanar calma. També hem sentit Víctor Sánchez i Diego Colotto pronunciar-se en el mateix sentit.

Quan s'aposta per un home de la casa com Sergio González per dirigir el primer equip i no es reforça la plantilla, cal dipositar-hi tota la confiança del món. En el record proper trobem el cas de Tintín Márquez, que sense motius objectius va ser destituït quan l'equip encara estava fora del descens. Aleshores, sobretot des del consell d'administració del club, es va escenificar la falta de suport cap al projecte que ells mateixos havien creat...

Ara, quan només s'han jugat dos partits de lliga, sembla que hi ha qui alimenta els dubtes envers la capacitat de l'equip. Hi ha alguns símptomes que així ho indiquen: filtracions de discrepàncies en el si del consell, hipotètics moviments de cadires, una suposada tensió entre els màxims accionistes i el president, un vicepresident que es pronunciar a favor d'eliminar el femení i retallar el pressupost del futbol de base..., massa passatges ja coneguts i sempre coincidents en el temps amb situacions de crisi esportiva.

No anem bé si, en lloc de transmetre totes les forces en direcció al projecte esportiu, floreixen picabaralles que debiliten l'aposta d'identitat RCDE que ha de marcar la temporada en curs. I encara més greu em sembla que algú pensi que per millorar la situació econòmica, que al final és el que crea les tensions, s'ha de rebaixar la inversió en el futbol de base. Però si és precisament el que es fa a la base el que permet a un club com l'Espanyol subsistir a l'elit! Crear futbolistes per jugar a primera i revalorar-los per fer calaix... O no s'ha guanyat un bon pessic amb David López, o no es vol fer negoci amb la renovació de Kiko Casilla, o no s'està orgullós dels debuts d'enguany de Joan Jordán o Jairo Morillas?

Coherència, suport i confiança és el que necessita l'equip des del consell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)