Opinió

Seguretat defensiva

El patiment en els córners o faltes laterals s'ha convertit en solvència i seguretat

La contundent victòria al camp del Llevant (0-5) fa que el Barça sigui líder i demostri la seva fiabilitat en la part de darrere. Encara no ha encaixat cap gol en els quatre partits que ha jugat fins ara. Sembla estrany parlar d'aquesta faceta futbolística, doncs el Barça per damunt de tot és un equip ofensiu i golejador. El patiment que representava cada córner en contra o alguna falta lateral s'ha transformat en solvència i seguretat. L'estratègia és un recurs del qual viuen alguns equips, a més del joc associatiu i de combinació, que et pot donar molts punts en el decurs de la temporada. Un dels equips que li treuen un notable rendiment és l'Atlético de Madrid.

La solvència defensiva fins ara demostrada es fonamenta en el treball als entrenaments, la incorporació de nous jugadors i la concentració permanent dels jugadors. Normalment el Barça, en defensar els córners, posa un jugador en zona al primer pal, important per evitar la pentinada de la pilota, un altre lliure de marca entre el punt de penal i el porter i, a vegades, un altre al segon pal. Els altres marquen a l'home i un altre al refús a la part frontal de fora de l'àrea. Òbviament, s'estudien en detall les característiques específiques dels equips per contrarestar-los millor. Tanmateix, la importància del porter és decisiva, manant i corregint els seus homes quan cal. Això pot representar hores de dedicació, però el fruit és sucós. L'actual campió de lliga és un especialista, com ho demostren les estadístiques de l'any passat i d'aquest, amb gols contra el Madrid i el Celta. La incorporació del francès Mathieu, juntament amb Piqué i el nou fitxatge Vermaelen, poden aportar seguretat en el joc aeri. Una de les dites del futbol diu que els partits es guanyen en les àrees, i en atac, tenir Neymar, Messi, juntament amb altres, és una garantia de gol. Per cert que els cinc gols al Llevant els van fer cinc jugadors diferents. Una dada interessantíssima. S'han guanyat partits sense jugar bé, però el pragmatisme s'ha imposat i el Barça va per bon camí, en aquest inici de temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)