Opinió

En caiguda lliure

Els menys apassionats difícilment troben al·licients per afegir-s'hi

D'aquí a pocs dies l'Espanyol tancarà la campanya de socis per a aquesta temporada, però quan falta la xifra definitiva, el president del club ja indicava dimecres passat que vorejarà els 25.000. Un nombre inferior al de l'any passat, que vorejava els 27.000 i que confirma la notable tendència a la baixa de les últimes temporades, passant del rècord de 36.500 abonats de fa quatre anys a la xifra actual, és a dir un descens de més d'onze mil socis. Aquesta constant i progressiva disminució d'associats no cal dir que repercuteix directament en l'assistència a l'estadi, que aquesta temporada en els tres partits de lliga que fins ara s'han jugat ha registrat una mitjana de poc més de 15.000 espectadors, la més baixa des que es juga a Cornellà-el Prat i, fins i tot, inferior als últims anys de Montjuïc. Com passa sempre en aquests casos, les causes d'aquesta baixada són diverses i variades, però és evident que l'Espanyol té un problema des de fa uns quants anys, i va molt més enllà de la crisi econòmica, dels horaris dels partits i de les televisions que afecten per igual, no tots, però sí la majoria de clubs.

És evident que la delicada situació econòmica que passa l'entitat, agreujada en part per la construcció del nou estadi, ha provocat que aquestes últimes temporades el club no hagi pogut invertir més en el terreny esportiu, i això s'ha notat. La trajectòria esportiva també ha anat en descens i els aficionats han entrat en una mena de resignació i pessimisme del qual és difícil sortir-ne ara mateix. L'Espanyol sempre tindrà, com tots els altres clubs, una base social que li serà incondicional, que seguirà el club a les verdes i a les madures i que anirà al camp plogui, faci fred o es jugui a les onze de la nit. Però també, com a tot arreu, per ampliar aquesta massa social cal engrescar la resta de simpatitzants, i en aquests moments els més indecisos o els menys apassionats difícilment troben al·licients per afegir-s'hi. La construcció del nou estadi ho va ser en un primer moment, però passada la il·lusió inicial, si a aquest nou continent no l'acompanyes d'un bon contingut és complicat que la massa social es mantingui o augmenti.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)