Opinió

Lliga i Champions

La temporada és llarga i
es necessita un vestidor fort, professional i unit

Després de la decebedora desfeta contra el París Saint-Germain (3-2) per un mal partit dels barcelonistes, es va guanyar amb solvència contra el Rayo (0-2). L'estadística en la lliga és molt bona. Líder, cap gol encaixat i 19 de marcats, només superat per un superofensiu Madrid amb 25 gols, però a quatre punts de distància. Entrenador nou, cinc jugadors que no hi eren l'any passat a l'onze titular i, entre ells, el joveníssim Munir, són ingredients que conviden a l'optimisme. Si hi afegim les repetides presències del jove Sandro i l'única i bona de Samper, es reforça la idea que s'està construint un equip en què encara no han debutat Luis Suárez i Vermaelen. Nogensmenys, el Barça no s'ha enfrontat de moment amb els grans: ni amb l'Atlético de Madrid, ni amb el sorprenent i potentíssim València, ni amb el gran rival, el Madrid, contra el qual jugarà el 25 d'aquest mes, amb l'uruguaià Suárez ja disponible. El millor que podem dir del Barça d'aquestes set jornades és que ha complert amb molt bona nota, cosa que no han fet els altres grans. Caldrà veure si la política de rotacions és eficaç, ja que hi ha jugadors importantíssims a la banqueta.

La Champions, però, és una competició diferent. Aquí les errades es paguen molt cares i una ensopegada et pot deixar fora. L'avantatge que té el Barça, a banda de la indiscutible qualitat dels seus jugadors, és l'experiència d'anys arribant a les semifinals, i això no és gens fàcil. La patacada contra els francesos va ser forta i encara més per l'absència de tres puntals com Thiago Silva, Ibrahimovic i Lavezzi. Les sensacions van ser d'un Barça tou, fluix i amb poca contundència. Això sí, en clau positiva sí que van aparèixer els cracs Messi i Neymar, un duet estel·lar que cada cop s'entén millor, i veient com de car es cotitza el gol és una gran notícia. Disposar d'aquests grandíssims jugadors a l'atac dóna moltes possibilitats per guanyar partits. Els rivals han d'estar molt pendents d'ells perquè són letals en la definició. La temporada és llarga i es necessita un vestidor fort, professional i unit. Una de les tasques del cos tècnic és gestionar adequadament i amb intel·ligència tot el grup, per assolir els objectius.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)