Opinió

L'Espanyol i el Pacte pel Dret a Decidir

A més d'un i de dos dels directius de l'Espanyol se'ls deu estar regirant l'estómac

Ara que l'altre equip de la ciutat s'ha posicionat i dóna suport al dret a decidir, l'entorn de l'Espanyol ha reobert un debat que feia mesos que havia quedat al fons d'un calaix. El portaveu blanc-i-blau, Rafael Entrena, ha volgut tancar el tema amb un: “Som un club integrador.” Crec que és una posició del tot insuficient i errònia. Els objectius del pacte són, textualment: “Fer partícips del procés de l'exercici del dret a decidir i de la celebració d'una consulta sobre el futur polític de Catalunya la societat civil, les institucions més representatives del país, el món local i les forces polítiques que hi siguin favorables, més enllà de la seva posició final.” Queda clar que el que es demana és que se'ns permeti votar, i no pas una orientació concreta de vot. Per tant, no veig cap problema perquè una institució catalana centenària no s'hi adhereixi.

De fet, hi ha qui associa directament, i aquest és el discurs que ha calat arreu d'Espanya, el dret a pronunciar-se amb voluntat d'independència. Probablement, la tendència és certament aquesta, però girar l'esquena al dret a decidir, o almenys a pronunciar-se de manera endreçada (votar) és poc democràtic. Anteposar l'imperi de la llei a la democràcia és un contrasentit, ja que l'esperit de la democràcia està per sobre de la llei, de fet és el que des de la seva concepció més global reglamenta les eines per crear un parlament que generi la legislació.

L'Espanyol s'equivoca en aquesta abstenció, que si bé és un dret, també ho és, per exemple, abstenir-se de condemnar la violència, la corrupció o la discriminació en qualsevol àmbit. És a dir, en aquest cas, el consell no es pronuncia per no crear tensions amb part de l'afició que no creu en el dret a decidir i, per tant, amb aquesta inacció, es posiciona a favor dels que no volen saber res del procés sobiranista i, per tant, prefereixen que la resta no es pronunciï. A més d'un i de dos dels directius de l'Espanyol se'ls deu estar regirant l'estómac pensant que amb la falta de posicionament s'està donant suport al no al dret a decidir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)