Opinió

CR7, el millor de la història segons Mendes

Potser si que és l'esportista que està més encantat de conèixer-se
de tots
els temps

Imagino que tots estarem d'acord en aquests moments que Marc Márquez és el millor pilot de motociclisme de velocitat del món. No només perquè acaba de revalidar el títol mundial quan encara falten tres curses per acabar el campionat, sinó per la manera com està dominat la temporada –onze victòries en quinze curses, les deu primeres consecutivament.

A partir d'aquí, potser seria molt més complicat posar-nos d'acord sobre qui és el millor en altres esports. En fórmula 1, el campió del món serà Lewis Hamilton o Nico Rosberg, però sigui qui sigui el campió no aixecarà unanimitat –l'ombra de Fernando Alonso és molt allargada–. I en ciclisme, qui és el millor? El campió del món –Michal Kwiatkowski–? El primer del rànquing de la UCI –Alejandro Valverde–? O el vencedor de la cursa més gran, el Tour –Vicenzo Nibali–? En gimnàstica, el japonès Kohei Uchimura acaba de guanyar el cinquè mundial seguit en el concurs complet, però en les finals per aparells es va haver de conformar amb una plata. I encara seria més complicat decidir qui és el millor nedador, o el millor atleta.

Totes aquestes elucubracions vénen a tomb per les declaracions que dies enrere va fer Jorge Mendes, agent de Cristiano Ronaldo. El portuguès va dir a la COPE que el seu representat no només era el millor futbolista del món, sinó que també era “el millor esportista de tots els temps” i que “no hi haurà ningú com ell en els propers cinc-cents anys”. Tota una lliçó de prepotència i d'ignorància, la de l'agent portuguès. No es pot anar pel món amb aquesta fatxenderia. Ja sé que en el món de l'esport professional hi ha una tendència quasi innata a l'exageració, però aquesta vegada Mendes s'ha passat, i molt, de frenada. Cristiano Ronaldo el millor futbolista de la història? Cristiano Ronaldo el millor esportista de tots els temps? No fotem, home!

Segur que Jorge Mendes coneix Pelé, Cruyff i Maradona. I també Messi, amb qui el seu representat ha tingut la mala sort de coincidir en el temps. Vull pensar que també ha sentit parlar de Michael Jordan, Magic Johnson, Juan Manuel Fangio, Michael Schumacher, Giacomo Agostini, Valentino Rossi, Fausto Coppi, Eddy Merckx, Miguel Indurain, Johhny Weissmuller, Mark Spitz, Michael Phelps, Jesse Owens, Emil Zatopek, Haile Gebrselassie, Usain Bolt... I molts més que podria esmentar, perdonin les absències, i que no hi hagi dones, ja que vull entendre que Mendes només parlava d'homes.

Si ja és difícil discernir qui és el millor en un esport –més en els d'equip que en els individuals–, encara ho és més si hem de comparar esports. I la dificultat augmenta si la comparació és fa al llarg del temps. En tot cas, segur que Cristiano no és el millor de la història. Potser si que és l'esportista que està més encantat de conèixer-se de tots els temps, encara que aquí també li trobaria un competidor molt dur: Usain Bolt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)