Opinió

L'extraterrestre i el Barça

Com és possible que un club que
té Luis Suárez,
Leo Messi i Neymar Júnior provoqui tants debats lluny de la pilota?

El FC Barcelona és tan universal que segur que té seguidors interplanetaris. Ens agafem a aquesta suposició per fer una mica de ciència-ficció. Però que consti, ja en aquest punt de la història, només una mica. Imaginem-lo, escarxofat al seu sofà còsmic, somiant en el debut de Luis Suárez contra el Real Madrid. És brutal! Suárez, Messi i Neymar a la davantera! Es pot tenir un major orgasme futbolístic que veure jugar junts i fer gols aquestes tres meravelles? El nostre extraterrestre al·lucina amb ells. Malgrat la decepció de la temporada passada, la il·lusió pel que ve fa que estigui endolladíssim. La pilota i els cracs. Una alegria.

A la seva galàxia ha arribat, també, la notícia que demà se celebra l'assemblea de compromissaris. I, és clar, que el soci vol respostes als expedients X que ara mateix envolten l'entitat: qui ha estat el responsable que, per primera vegada a la història, el Barça estigui imputat? Què va passar amb l'expresident Rosell? Per què en el cas Neymar hi ha sorpreses cada setmana? Per què es van cometre tantes irregularitats? Per què Hisenda només té mania al Barça? Per què el contracte amb Qatar segueix sent tan opac que ni el coneixen la majoria dels directius? I per què, en aquest cas, hi ha sorpreses cada any? Per què ara que s'apropen les eleccions la junta indica la possibilitat de canvi de patrocinador? Potser ja són temps de campanya preelectoral? Qui ha estat el crac que ha motivat una sanció tan exemplar de la FIFA contra el Barça per l'assumpte dels menors? I per què el club ha deixat de tenir pes en aquesta entitat, i en la UEFA, i en la federació espanyola? Per què Zubizarreta i el seu equip de col·laboradors desperten tants dubtes? I per què Douglas? Per què tantes ombres d'intermediacions obscures tant en el futbol professional com en el de base? I per què, si el president Bartomeu infla pit contínuament amb els èxits en forma de títols del planter se'n va fer fora els responsables, Guillermo Amor i Albert Puig, amb qui encara hi ha litigis als jutjats? Per què es ven austeritat i, en canvi, cada vegada hi ha més alts executius al club desfent la feina feta? Més organització preelectoral pagada pel club a favor dels interessos només d'un soci que desitja governar? L'Espai Barça ja està en marxa? Ja s'han establert les comissions paral·leles a la junta? Qui les formen? Qui les mana? Quan cobra cadascú? I la demanda de responsabilitat contra Laporta i companyia? Ha estat una bona idea tot plegat? Per què ara es llança tota la porqueria contra Rosell, però al mateix temps es repeteix contínuament que es viu en el mateix projecte? Per poder justificar a continuació no haver convocat les eleccions? I per què la mà dreta de Rosell, Toni Freixa, ha estat rellevada de totes les seves funcions? Per què fins al darrer dia no hi hagut adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir? Per evitar les preguntes incòmodes d'un grup de barcelonistes que s'han deixat la pell recollint signatures? I com està el cas (també als jutjats) d'MCM Group i la publicitat de la Masia?

Se'ns acabaria el paper preguntant i preguntant el que ningú, en un any, ha estat capaç de respondre. El periodisme ha picat contra la paret una vegada i una altra i, com a conseqüència, l'aficionat no sap res. Viu en el punt exacte que somia la directiva. Mai el Barça havia estat en aquest punt. A veure si els compromissaris ens ajuden a trobar respostes...

I l'extraterrestre? Astorat. Cóm és possible que un club que té Luis Suárez, Leo Messi i Neymar Júnior provoqui tants debats lluny de la pilota? Es pregunta com es deu estar conduint l'entitat si hi ha tants fronts oberts, tants jutjats, tanta opacitat… S'ho pregunta ell. Ens ho preguntem tots.

La felicitat de Rajoy

Mentrestant, el procés s'enfronta a una nova dificultat i el president espanyol està content. És normal. Visió curta d'un gran estadista com ell. El poble empeny i la seva voluntat és indestructible. Tenim pressa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)