Opinió

‘Bravo, Fernando'

Ara, amb 33 anys, Alonso és a les portes de la decisió més important de la seva carrera

Ahir va fer tot just vuit anys que Fernando Alonso va guanyar el seu segon títol mundial, al volant d'un Renault que dirigia el controvertit Flavio Briatore. Era al Brasil, a Interlagos, i el fet d'aconseguir-ho sent tan jove i destronant Michael Schumacher li va obrir les portes de l'eternitat. D'aleshores ençà, el pilot asturià ha hagut de conviure amb decepcions, mals resultats, polèmiques esportives i baix rendiment. Una cronologia que dibuixa un present impensable fa vuit anys: Ferrari no hi compta i ara mateix no té equip per a l'any vinent. L'espanyol ha passat del “Bravo, Fernando” de Briatore al silenzio stampa de Ferrari.

A les Espanyes, però, han resumit els fracassos d'un dels seus estendards amb una frase que ha acabat dibuixant una realitat: “El cotxe no funciona.” Així, part de la premsa espanyola ha camuflat els desenganys amb el seu pilot, ha mantingut intactes les seves virtuts i ha desviat les responsabilitats cap a una altra direcció. Ha estat una justificació que, si ve té tics de veritat, també amaga moltes altres carències: quina responsabilitat té Alonso en el rendiment d'un cotxe? Si McLaren i Ferrari ho han deixat tot a les mans del pilot asturià, no és aquest el responsable final dels mals resultats?

Vagi per endavant que no seré jo qui posi en dubte les capacitats i virtuts del pilotatge d'Alonso. Primer, perquè no em pertoca, i segon, perquè no hi crec. L'asturià és un pilot excepcional i si tots els companys de la graella li reconeixen “el toc de volant”, deu ser per alguna raó. Però darrere de les seves frustracions i canvis d'equip, hi ha una realitat immutable. Alonso va ser bicampió amb Renault, un equip menor, però ha estat incapaç de repetir aquests èxits amb McLaren i Ferrari, dos gegants de la fórmula 1.

Ara, amb 33 anys, Alonso és a les portes de la decisió més important de la seva carrera. Ha d'encertar el tret a l'hora d'escollir equip i edificar un cotxe campió. Si no ho fa, haurà passat de ser Magic Alonso, l'heureu de Schumacher, a ser un esportista que ho va tenir tot per marcar una època, (inclòs el suport del Banco Santander), però que va fallar en el moment de la veritat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)