Opinió

Consolidar un equip i la renovació

Luis Enrique ha de seguir treballant amb la idea que tenia
al cap quan
va arribar

La renovació de la plantilla que va prometre la junta directiva presidida per Josep Maria Bartomeu a final de la temporada passada es va confirmar amb l'arribada de vuit cares noves i un nou cos tècnic encapçalat per Luis Enrique. L'asturià va ser l'home escollit per dirigir la transició que necessitava l'equip després dels anys triomfals amb Pep Guardiola a la banqueta i que l'aposta per Gerardo Martino no sortís del tot bé per diversos de motius. Luis Enrique era garant del manteniment de l'estil i la filosofia del joc del Barça, però amb flexibilitat per buscar matisos al futbol excessivament previsible que estava fent l'equip.

Luis Enrique va fer una aposta per atacar amb els laterals ben oberts a les bandes i perquè els davanters juguessin per dins, més junts i facilitant les combinacions entre ells. Una bona manera de reactivar Messi. Sense renunciar a la possessió i el domini dels partits, el Barça es volia dirigir cap a una verticalització del seu joc i gràcies a la pressió avançada recuperar la pilota més a prop de l'àrea rival. Una idea que servia per combinar el tradicional joc d'elaboració pacient blaugrana amb una major contundència ofensiva. Fruit d'aquesta nova circumstància, Xavi va desaparèixer de les alineacions i Rakitic es va erigir com el paradigma d'aquest canvi en el joc, reafirmat després de les bones actuacions. De fet, es va convertir en un dels imprescindibles de Luis Enrique. La derrota contra el PSG, però, va generar algunes inseguretats en el camí iniciat. Per primer cop aquesta temporada i contra el primer rival d'entitat, el Barça es va veure superat i va perdre en moltes fases el control del partit. Les pèrdues de pilota van ser constants i l'equip va quedar despullat. Si fa no fa, com va passar al Santiago Bernabéu.

Un partit, el del Bernabéu, en què, per cert, el Barça va presentar un onze amb només tres canvis respecte al que es va endur la victòria 3-4 la temporada passada i que va posar en qüestió que la remodelació ho és més pel nombre d'incorporacions que no pas per una altra cosa. Crec que si Luis Enrique va venir amb una idea inicial al cap l'ha de seguir treballant encara molt més. En la construcció d'un nou projecte val més no fer passes enrere. Cal consolidar la renovació iniciada al principi si és en això en el que es creu. Evidentment que contra el Madrid és lògic apostar per jugadors que, a priori, t'han de garantir tenir el domini, com Xavi i Iniesta, però també és cert que si la possessió no és aclaparadora i el partit s'iguala, en defensa i en el replegament ja no estan en condicions de competir amb els jugadors del Madrid. I amb Busquets, malmès per unes molèsties que no acaben mai de marxar, la cosa empitjora. Consolidar la renovació, però també un equip base. Les rotacions són positives, però crec que és excessiu haver format nou línies defensives en els dotze primers partits de la temporada i no haver repetit cap onze encara en la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)