Opinió

L'equilibri més complicat

El futbolista més estimat per molts argentins, Tévez, torna
a la selecció i reviu un maldecap que ve de lluny: aconseguir que es compenetri
amb Messi

Carlos Tévez és l'únic futbolista que ha aconseguit fer ombra a Messi des que Leo és el 10 de la selecció argentina. Protagonista d'una vida novel·lesca, la del nen que no creixia, la de l'emigrant que torna a casa convertit en el nou Diego Maradona, resulta que molts argentins es veien més ben reflectits en la pell de Tévez.

A Messi se'l van trobar de la nit al dia. La història de Carlos Alberto Martínez, rebatejat en Tévez per decisió pròpia d'esborrar el seu cognom patern, la sap tothom al país, és propera, real. L'Argentina ha crescut amb Tévez, un noi criat en l'adversitat, en un dels barris més problemàtics de l'àrea metropolitana de Buenos Aires, abocat a un destí difícil enmig d'un ambient de pobresa i criminalitat, i rescatat pel seu propi talent. Convertit en el 10 del Boca Juniors; estimat per una de les grans torcidas brasileres, la del Corinthians; reconegut en la Premier League, i admirat avui a Itàlia. Però sempre amb aquell aroma de barri que tant enlluerna el porteño, i que des de fa temps ha convertit El Apache en el “futbolista del poble”.

Amb Messi en plena eufòria futbolística a Barcelona, era Tévez qui més generava en conceptes de màrqueting a l'Argentina. Mentre Leo feia posar dempeus estadis amb la samarreta blaugrana, es diluïa, impotent, incapaç de plasmar el mateix nivell amb la samarreta albiceleste. I allà estava Tévez per quedar-se amb els elogis. I així, tensant la corda, es va generar una competència gens productiva ni per a un ni per a l'altre. Messi assegura que mai ha tingut cap problema amb Tévez. El Apache diu que tot està perfecte amb El Enano, però a la gespa mai es van compenetrar com es podria imaginar i quasi sense una explicació veritablement creïble, la disjuntiva Messi-Tévez va arribar a un carrer sense sortida: o un o l'altre. Alejandro Sabella s'irritava profundament quan li preguntaven pel davanter de la Juve. Com pot ser que no vagi al mundial amb la temporada que ha fet? Un misteri.

“Quan em vaig reunir amb l'AFA vaig preguntar si hi havia algun futbolista a qui no pogués convocar i em van dir que no. Punt final”, assegura ara el nou seleccionador argentí, Gerardo Martino, que ha convocat Tévez després de tres anys d'absència, amb la qual cosa assumeix un risc que molts han considerat inassumible i accepta un repte que per algun motiu els seus predecessors van decidir descartar. Tévez ha tornat per quedar-se, després d'un mundial que ha solidificat la relació entre els argentins i Messi. El favorit dels aficionats i el millor jugador del planeta tornen a coincidir en un vestidor, i la selecció argentina reprèn un diàleg futbolístic que fa temps que tenia aparcat. És possible la comunió entre dos futbolistes que reclamen tant protagonisme al terreny de joc? Martino afirma que sí. Com? La seva Argentina canviarà el 4-3-1-2 de Sabella pel 4-3-3. Messi passa a jugar a la dreta, una posició que fa temps que va abandonar per guanyar protagonisme pel mig, amb llibertat. Desplaçar Leo d'entrada sembla una temeritat, si bé Tata assegura que n'ha parlat amb l'astre blaugrana i que compta amb el seu beneplàcit. Tévez torna per jugar al mig, competint per una única plaça en l'onze amb Agüero i Higuaín, removent novament les entranyes d'un equip que no era brillant, però que havia trobat estabilitat. “De l'era Sabella destaco l'harmonia que es percebia en el grup”, assegura Martino, que desatenent totes les llegendes urbanes que acompanyen el binomi Tévez-Messi, intentarà trobar la comunió entre dos futbolistes que només entenen el futbol des d'un rol protagonista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)