Opinió

Aquest és el camí

L'Espanyol va creixent com a equip jornada a jornada, i a casa ha fet un pas endavant

El futbol és, segurament, l'únic esport d'equip on jugar millor que l'oponent, tenir el domini del partit i disposar de les millors ocasions no sempre vol dir acabar guanyant. En altres jocs col·lectius és gairebé impossible que si es donen tots aquests condicionants la victòria no acabi caient del costat de l'equip que ha fet més mèrits. Però en el futbol, això, de tant en tant, passa.

I, si no, per posar un exemple ben recent, que li ho preguntin a l'Espanyol, que diumenge passat va oferir el millor partit fins ara de la temporada. Va tenir més ocasions en noranta minuts que en tota la resta de jornades plegades i va ofegar el joc del rival, que amb prou feines va passar del mig del camp. I, tot i això, no va poder passar de l'empat a zero.

En qualsevol cas, per més imprevisible que sigui el futbol alguna vegada, com en la resta d'esports, la majoria de cops acaba guanyant l'equip que ho fa millor. Això vol dir que si ets regular en el joc, si aquest va en la bona direcció, algun dia pots ensopegar, però en la majoria acabaràs assolint resultats positius. Són faves comptades.

Segurament, els aficionats de l'Espanyol van sortir l'altre dia de l'estadi amb la sensació que se'ls havien escapat dos punts i, sobretot, un triomf merescut, que, en condicions normals, hauria d'haver estat, a més, ampli. Però també se'n van anar cap a casa sense poder retreure res a l'equip, i amb la satisfacció de saber que si l'equip manté aquesta direcció pocs més partits com aquest es quedaran pel camí.

L'Espanyol va creixent com a equip jornada a jornada i, especialment, en els partits de casa, ha fet un pas endavant en tots els aspectes. Ara, però, faltaria completar-ho amb els partits de fora, on segurament per la necessitat de sumar punts com sigui després d'un començament incert l'equip es mostra més cohibit i caut del compte. No és una cosa d'ara. De fet, en la part final de la temporada passada ja va ser així. Només cal fer un cop d'ull a les estadístiques i veurem com l'Espanyol no guanya un partit a fora des del mes de març. Demà a Elx, per tant, té una bona oportunitat per canviar aquesta dinàmica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)