Opinió

Els dubtes del filial

No seria més lògic renunciar a la partida pressupostària del segon equip?

Ahir al vespre, el filial del Barça d'handbol va ser un dels grans protagonistes dels vuitens de final de la copa del Rei. Després d'haver tombat un equip de la màxima categoria com el Cangas, els jugadors de plata de l'handbol blaugrana es van enfrontar amb l'Ademar de Lleó. Un premi més a la sensacional trajectòria d'un equip, dirigit per Toni Gerona, que se supera any rere any. Unes fites esportives, però, que aporten un escàs rendiment al club. Quin sentit té tenir un equip filial molt potent si els mateixos rivals del primer equip, sovint, no arriben al seu nivell?

La trajectòria del segon equip del Barça és de traca i mocador. Tres anys consecutius sent campions de la divisió d'honor de plata. La temporada passada, van trepitjar els quarts de final de la copa del Rei, en què va eliminar el Naturhouse la Rioja, teòricament l'única alternativa a Karabatic, Sterbik i companyia. I tots aquests èxits, amb canalla. Jugadors amb tant talent com inexperiència en grans escenaris. La tasca que fa Toni Gerona, sovint poc reconeguda, és per treure's el barret. Dit això, i després de donar-hi moltes voltes, segueixo sense entendre el sentit de tenir un filial tan potent en un moment com aquest.

El primer equip no troba rivals en l'Asobal. Algú li fa pessigolles, però poca cosa més. El Palau Blaugrana cada vegada està més buit en la competició domèstica i l'espectacle no atrau gairebé ni els que hi participen. En quest escenari, el filial del Barça resulta que sí que pot competir. Per nivell, per potencial i fins i tot per pressupost. Un potent entrenador d'Asobal em va dir fa un temps: “Ja fitxaria aquest jugador del Barça B, però no el podem pagar.” És a dir, que mentre al primer equip li falten diners per competir amb els grans d'Europa, el club es gasta x diners, els que siguin, en un filial que mereix ser-hi. No seria més lògic renunciar a la partida pressupostària del segon equip?

Hi guanyaria tothom. El Barça tindria més diners per igualar-se al Kiel o al PSG. Alguns no ho creuran, però al club li costa competir amb les ofertes d'aquests equips. I els jugadors del segon equip trobarien encara més marge de progressió cedits (o no) a equips de l'Asobal. I tots contents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)