Opinió

Educar per fer més gran el bàsquet

La Federació Catalana de Bàsquet fa xerrades sobre aspectes tècnics per a periodistes

La Federació Catalana de Bàsquet ha fet un pas endavant cap al professionalisme, i això no significa gastar més, sinó que vol dir treballar més, invertir, sembrar per recollir els fruits més endavant. Tothom coneix els problemes econòmics que arrossega la federació catalana de gestions anteriors de les quals ara no toca parlar i que Toti Mumbrú, gerent de la FCBQ, està reduint a marxes forçades, però una altra cosa és l'aspecte tècnic. En aquest sentit, vull rompre una llança a favor de Xavi Rodríguez, el director tècnic de la federació catalana. D'ell va sorgir una idea que es va portar a terme fa dues setmanes: unes xerrades gratuïtes destinades als periodistes esportius. No eren, però, les típiques xerrades fetes amb bona fe que fan adormir els presents, sinó un luxe de xerrades amb alguns dels millors ponents, que van fer una anàlisi de diversos aspectes del món del bàsquet. Tot i que van durar tot un matí, va quedar curtes. I això sempre és bon senyal. Es va fer una taula rodona amb la presència dels entrenadors Salva Maldonado, Borja Comenge i Joan Peñarroya, en què els dos primers van fer una xerrada tècnica. També hi eren l'àrbitre ACB i internacional Martín Bertrán i Jordi Aliaga, que van explicar aspectes tècnics dubtosos. També Marcel·lí Massafret, professor de bàsquet a INEFC Barcelona, i Sergi Oliva, tècnic i doctor en computació. Les jornades es repetiran ben aviat després de l'èxit absolut que van tenir.

A banda d'això, el comitè tècnic de la FCBQ ha estrenat el web www.fcbqtecnic.com amb informació de les diverses àrees del campus, formació, PDP (programa de detecció i perfeccionament), Segle XXI i seleccions, i el compte de Twitter @FCBQtecnic en què es pot trobar informació detallada dels diversos programes i activitats del curs. Quan hi ha sorpreses com aquestes, l'única cosa que es pot fer és felicitar la FCBQ, el seu president, Joan Fa, i el seu equip. Què això no s'aturi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)